sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PSone - nie uruchamia się

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

PSone - nie uruchamia się

Post autor: Quake96 »

Siema :)

Potrzebuje waszej pomocy. Wpadłem w posiadanie drugiej konsoli PSone. Problem jest taki, że podłączona pod sprawny zasilacz, nie daje oznak życia. Dioda led nie świeci, a na TV nic się nie dzieje. Podejrzewam, że winien jest bezpiecznik, ale z racji, że nie posiadam miernika, nie mam tego jak sprawdzić. Może uda mi się po znajomości zanieść konsolkę do serwisu GSM, ale raczej nie będą mieli czasu sprawdzać całej płyty głównej, wobec czego liczę, że dacie mi jakieś fotki, które bezpieczniki sprawdzić. Konsola to tak jak już mówiłem PSone, w PAL'u czyli SCPH-102.

Liczę na waszą pomoc ;)

PS: Konsole mam od dzisiaj. Ostatnio używana była ponoć 2 lata temu i niby działała.
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Spróbuj zmostkować, sorki ale nie wiedziałem ze jest nie sprawna

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Pytanie jest tylko jedno. Nie wiem który jest to bezpiecznik. Miernika nie mam, a w Serwisie nawet jeśli sprawdzą to na pewno nie całą płytę główną. Wobec tego potrzebuje jakieś foto, które bezpieczniki posprawdzać.

Nie bój nic, nie twoja wina. Bywa. I tak ją zrobie, prędzej czy później.
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

W Castoramie miernik nie jest drogi. Tylko 9.99zł. Bez miernika ciężko będzie. Pamiętaj że nie wszystko co małe to bezpiecznik. R- rezystor, B- bezpiecznik, C- kondensator. Wszystkie są małe i jest ich dużo.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ile?!?! 10zł za malutki bezpieczniczek?? Rany jeez...
SCEE™

xzer0

Miernik. Bezpiecznika nie wymienisz nawet. Małe ustrojstwo. Najtaniej mostkowanie.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Był ostatnio, taki temat na forum... Tak czy inaczej miernik i lutownica to podstawa.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

xzer0 - Aaa źle zrozumiałem :P

tomx - spokojnie, być może był, ale ja w tym "bałaganie" nie mogę się odnaleźć, a wyszukiwarka bywa nie precyzyjna. W każdym razie nic wielkiego się nie stanie, jak dojdzie jeden temat :P
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

xzer0 dlaczego nie wymieni ? Ja kupiłem lutownicę gazową za 40zł i diody smd tym przylutowuję.

xzer0

Chodziło że nie da rady z podstawowym sprzętem (kolbówka, transformatorowa). Jak się spisuję gazowa. Nadaje się do chipowania, podkręcania procka w psx?

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

powiem tak, jak dla mnie jest ok i masz rację kolbową bym chyba nie wylutował smd tylko ją spalił, gazową udało mi się to nie raz co do podkręcania procka to nie wiem ale jak będę podkręcać to może zrobię poradnik dla forum. tylko potrzebuję które to punkty trzeba było połączyć bo nie pamiętam i będę sie musiał zastanowić skoro ma wolniej wczytywać "loadingi"

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

mcmarycha, Moim nieskromnym zdaniem, podkręcanie procka mija się z celem :) Naprawdę niewiele to da, a i tak poczciwy szarak daje radę z FPS'ami w więkości gier :P

Co do mojej PSone, to dalej czekam na wyniki. Byłem dzisiaj, ale wciąż nie mieli czasu nawet zajrzeć. Jednak jutro może się uda, i jeśli to będzie tylko bezpiecznik, to zmostkują mi go na miejscu i to za darmo :)

EDIT:
Dobra narazie PSone jest spowrotem... Zauważyłem coś niepokojącego... Pod spodem płyty głównej są gdzie nie gdzie plamy jakby od zalania... Do tego pod spodem PG jest w jednym miejscu drucik, który albo był wstawiony za bezpiecznik, albo poprostu ktoś coś majstrował. Podsyłam foty, narazie mizernej jakości ale później będą lepsze, jak kupie baterie do aparatu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Co o tym sądzicie? Da się to jeszcze odratować? :roll:

§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)
Ostatnio zmieniony sob 14 sty, 2012 15:56 przez Quake96, łącznie zmieniany 2 razy.
SCEE™

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

Mało widać z tych fotek wrzuć więcej i lepszej jakości.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Foty w lepszej rozdziałce: LINK
SCEE™

dragon1493
-#

Post autor: dragon1493 »

Te wejście na zasilacz wygląda jakby przypalone, prawdopodobnie to one jest powodem braku oznak życia konsoli.

ODPOWIEDZ