sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z przerobiona PS2 slim

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Sajm00n
-#

Problem z przerobiona PS2 slim

Post autor: Sajm00n »

Witam. Mam pzerobionego PS2 SLIM. Ok rok temu ostatni raz go uzywalem poniewaz napotkal sie problem ktorego nie mialem czasu rozwiazac i postanowilem do niego wrocic :) Problem polega na tym, ze kiedy wrzucam jakas plytke, dowolna to pojawia sie nastepujacy komunikat :
http://imageshack.us/photo/my-images/44 ... 0594k.jpg/
Nie moge nic zrobic padem tylko wciska mi sie przycisk start po czym akceptuje zapisane ustawienia i prosi o restart. Po restarcie pojawia mi sie taki komunikat:
Please insert a PlayStaion or PlayStation 2 format disc
Co moze byc przyczyna ??? jedni mowia ze laser , drudzy mowia ze przerobka mobdo sie w jakims stopniu uszkodzila - nie jestem specem i nie wiem co sie dzieje. Pragne zaznaczyc, iz zadna plytka czy to dvd oryginalna czy vcd z filmem, muzyka nie chce sie wlaczyc.
Pozdrawiam

Edit: Prosilbym moderatorow o pomoc, poniewaz kiedy biore przycisk img...i wpisuje dokladny adres to mam puste pole i nie wyswietlaja sie bezposrednio te 2 obrazki ktore chce pokazac :)

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Ten komunikat to menu chipa, ale to dziwne żeby menu samo się włączyło. Normalnie do tego menu wchodzi się przytrzymując trójkąt+kółko. Jeżeli masz ps2 scph 7000x to najprawdopodobniej padł sterownik lasera w najlepszym przypadku sam laser. Jeżeli konsola nie kręci płytą a laser podjeżdża do tacki to padł sterownik.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Sajm00n
-#

Post autor: Sajm00n »

Napisalem maila do kolesi ktorzy zajmuja sie naprawa ps2 i napisali mi takie cos:
Proszę podczas resetowania/uruchamiania konsoli odpiąc pady. To co się
pokazuje to meny chipa modbo które jest wywoływane gdy przy resecie konsoli
wciśnięte są przyciski trójkąt i kółko.

Jeśli pomimo odpięcia padów nadal jest przy właczeniu konsoli to samo to ma
pan uszkodzonego chipa (byłby to pierwszy taki przypadek).

Gdy odlaczam pada i mam plyte piracka to ladnie mi wszystko uruchamia sie, pokazuje sie modbo chip playstation 2 i po chwili czerwone chmurki z tym komunikatem ze please insert playstation 2 or playstation 2 format disc bla bla bla. Natomiast, gdy nie podlaczam pada i wrzucam oryginalna plytke vcd przykladowo z filmem to pokazuje mi menu z wybraniem karty pamieci czy plyty i kiedy biore plyte, to od nowa wskakuje mi to menu z wyborem karty lub plyty...

Zadzwonilem do tego serwisu i wyjasnilem jaki efekt z tego wyszedl, to mi powiedzieli ze chip jest do dupy.

ODPOWIEDZ