sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Jak poznac?

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

opetero
-#

Jak poznac?

Post autor: opetero »

Witam wszystkich!
Otoz dostalem PS2 seri 39..... i podobno mozna grac grami z " netu",ale wlasnie sciagnolem
Fifa 11 w iso ,spaczowalem i nagralem Alkoholem 120 na DVD-R (Verbatim) i nic wyswietla sie napis,ze z jakichs tam ograniczen to DVD nie moze byc odtworzone.Co robie nie tak?
A drugie pytanie,jak poznac czy ta konsola ma chipa czy cos innego co pozwalaloby na granie nieorginalnymi grami? Za pomoc z gory dziekuje wszystkim

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Skoro spachowałeś grę to by znaczyło że masz konsole przerobioną FMCB czyli programem wgranym na kartę pamięci. Przeważnie podczas startu konsoli pojawia się logo FMCB i w menu głównym konsoli masz więcej opcji(więcej niż dwie). W takiej przeróbce używasz spachowanych gier i uruchamiasz je za pomocą programu ESR.. Drugą bardzo popularną przeróbką są chipy. Jest ich kilka ale najpopularniejsze to ripper i modbo 760. Jeżeli masz modbo to podczas startu konsoli trzymając guziki trójkąt i kółko powinno pojawić się menu chipa. Jeżeli chcesz łatwo sprawdzić czy masz przerobioną konsole to włóż do niej płytę audio cd, jeżeli będzie działać to masz chipa.

Edit: No tak wypalone audio cd zawsze działają, nie wiem czemu to napisałem :oops:
Ostatnio zmieniony śr 15 lut, 2012 12:02 przez tomx1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

Post autor: LISTI »

No i jeśli masz chipa, to całkiem możliwą wersją jest wyświetlenie błędu przy grze którą spatchowałeś. Przy chipie nie musisz patchować gry ESR Disc Patcher, tylko nagrywasz bez "przejechania" gry ESRem i odpalasz w swojej konsoli.

opetero
-#

No wiec FMCB nie ma, plyta audio cd gra,ale jak trzymam przy starcie PS te dwa guziki
to sie nic nie dzieje (zadnego menu)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

jeżeli będzie działać to masz chipa.
Błąd... Nigdy w życiu nie słyszałem, zeby chip był potrzebny do odpalania kopii Audio CD. Nawet w PSX'ie takiego zabezpieczenia nie było...

PS2 nie posiada zabezpieczeń na DVDVideo i AudioCD. Posiada tylko na gry. Zresztą jak myślisz, na jakiej zasadzie działa patchowanie w FMCB? Właśnie dzięki patchowaniu zmieniasz wpisy w tablicy UDF tak, aby konsola wykrywała grę jako DVD Video, a następnie za pomocą ESR uruchamiasz taką grę :)

opetero, wygląda na to że nie masz chipa... Choć jest jeszcze kropla nadziei.

1. Jeśli masz oryginalną grę na PS2 to sprawdź czy przy uruchamianiu nie jest zmienione logo "PlayStation 2" . O co mi chodzi? O to że normalnie jak gra zabootuje, to pokazuje się logo z napisem "PlayStation 2". Jeśli masz Rippera (taki chip) to powinno coś jeszcze być napisane, np. PlayStation 2, a pod spodem małymi literami "Version 3.1"

2. PRzytrzymaj przy uruchamianiu konsoli klawisz SELECT. Jak to nic nie da sprawdź "START + SELECT".
SCEE™

opetero
-#

No niestety jest tylko napis PlayStation 2

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Czyli jedno wiemy na pewno... Rippera nie masz.

Wygląda na to, że twoja konsola jest nie przerobiona :/
SCEE™

opetero
-#

To jak uwazasz kupic karte z FMCB ? Jezeli tak to wystarczy ja wlozyc i grac, czy trzeba cos tam jeszcze skonfigurowac ?Moze wiesz gdzie moge ja kupic z wysylka zagranice! Dzieki Ci bardzo za pomoc !

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Masz swoją kartę do PS2?

Jak tak napisz do xzer0. On przerabia takie karty za friko. Tylko musisz razem z kartą przyslać w kopercie, kasę na przesyłkę powrotną ;) Myślę, że na wysyłke za granice się zgodzi.
SCEE™

ODPOWIEDZ