Jak poznac?
Moderator: Moderatorzy
Jak poznac?
Witam wszystkich!
Otoz dostalem PS2 seri 39..... i podobno mozna grac grami z " netu",ale wlasnie sciagnolem
Fifa 11 w iso ,spaczowalem i nagralem Alkoholem 120 na DVD-R (Verbatim) i nic wyswietla sie napis,ze z jakichs tam ograniczen to DVD nie moze byc odtworzone.Co robie nie tak?
A drugie pytanie,jak poznac czy ta konsola ma chipa czy cos innego co pozwalaloby na granie nieorginalnymi grami? Za pomoc z gory dziekuje wszystkim
Otoz dostalem PS2 seri 39..... i podobno mozna grac grami z " netu",ale wlasnie sciagnolem
Fifa 11 w iso ,spaczowalem i nagralem Alkoholem 120 na DVD-R (Verbatim) i nic wyswietla sie napis,ze z jakichs tam ograniczen to DVD nie moze byc odtworzone.Co robie nie tak?
A drugie pytanie,jak poznac czy ta konsola ma chipa czy cos innego co pozwalaloby na granie nieorginalnymi grami? Za pomoc z gory dziekuje wszystkim
Skoro spachowałeś grę to by znaczyło że masz konsole przerobioną FMCB czyli programem wgranym na kartę pamięci. Przeważnie podczas startu konsoli pojawia się logo FMCB i w menu głównym konsoli masz więcej opcji(więcej niż dwie). W takiej przeróbce używasz spachowanych gier i uruchamiasz je za pomocą programu ESR.. Drugą bardzo popularną przeróbką są chipy. Jest ich kilka ale najpopularniejsze to ripper i modbo 760. Jeżeli masz modbo to podczas startu konsoli trzymając guziki trójkąt i kółko powinno pojawić się menu chipa. Jeżeli chcesz łatwo sprawdzić czy masz przerobioną konsole to włóż do niej płytę audio cd, jeżeli będzie działać to masz chipa.
Edit: No tak wypalone audio cd zawsze działają, nie wiem czemu to napisałem
Edit: No tak wypalone audio cd zawsze działają, nie wiem czemu to napisałem

Ostatnio zmieniony śr 15 lut, 2012 12:02 przez tomx1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
Błąd... Nigdy w życiu nie słyszałem, zeby chip był potrzebny do odpalania kopii Audio CD. Nawet w PSX'ie takiego zabezpieczenia nie było...jeżeli będzie działać to masz chipa.
PS2 nie posiada zabezpieczeń na DVDVideo i AudioCD. Posiada tylko na gry. Zresztą jak myślisz, na jakiej zasadzie działa patchowanie w FMCB? Właśnie dzięki patchowaniu zmieniasz wpisy w tablicy UDF tak, aby konsola wykrywała grę jako DVD Video, a następnie za pomocą ESR uruchamiasz taką grę

opetero, wygląda na to że nie masz chipa... Choć jest jeszcze kropla nadziei.
1. Jeśli masz oryginalną grę na PS2 to sprawdź czy przy uruchamianiu nie jest zmienione logo "PlayStation 2" . O co mi chodzi? O to że normalnie jak gra zabootuje, to pokazuje się logo z napisem "PlayStation 2". Jeśli masz Rippera (taki chip) to powinno coś jeszcze być napisane, np. PlayStation 2, a pod spodem małymi literami "Version 3.1"
2. PRzytrzymaj przy uruchamianiu konsoli klawisz SELECT. Jak to nic nie da sprawdź "START + SELECT".
SCEE™