UWAGA! Mała szokująca aktualizacja. Kto się nie może domyślić niech czyta poniżej
Tak,tak długo wyczekiwałem na ten moment, ale oto ona! Taaak, drugi szarak w mojej kolekcji. 3 tygodnie uganiałem się i dzisiaj przed godziną kupiłem druuugą konsolę. Ale przejdźmy do drastyczniejszych szczegółów
Po pierwsze, nie kupiłem konsoli tylko dlatego, że tamta się zepsuła. Nie, nie właśnie kupiłem ją ze względu na tackę lasera, którą muszę przełożyć. Ale o tym to na zdjęciach.
Dwa, konsola jest ślepym egzemplarzem - sprzedawca szczerze stwierdził, że nie wie nic o niej czy działa, czy jest przerobiona i w ogóle. Cena jaka była to 10 zł, ale twierdzę, że jak na takie pudełko było to opłacalne ;D
Teraz coś o konsoli.
Jest to model 7502 PAL, z laserem, wszystkie klapki ( nawet ta od Parralel

) + jako gratis trochę zeschniętego piachu tu i tam powodującego blokady włączników i w ogóle zasyfione wejścia. Obudowa oceniam na 4,5 / 5.Konsolka, tak jak wspomniałem jest ślepym egzemplarzem bowiem nic o niej nie wiadomo poza tym, że jest konsolą , dlatego posłuży mi najpierw jako dawca części dla mojego szaraka, a później zobaczymy co dalej - w sumie taki jest cel, że musi oddać tackę ( mniam wybornie się płyty trzymają ), bowiem stara tacka jest już rozregulowana, zostało jej połowę i płyty dosłownie ślizgają się we wnętrzu

A teraz czas na kilka zdjęć upamiętniających to wydarzenie
Po prawej mój szarak po lewej dawca.
Ślepy traf
Moje cacko
Wnętrze mojej konsoli (widać uszkodzoną tackę)
Wnętrze dawcy
Czyli gratisy we wnętrzu dawcy
Kompletne tyły obydwu szaraków, z prawej analogicznie mój
Teraz podstawowe pytanie: jak wymienić tackę, bez rozbierania konsoli ( logiczne, że dawcy będę zdejmował obudowę, ale chcę w swoim zachować kompletność )?