sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Pytanie czy kupić?

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Dvdmax93
-#

Pytanie czy kupić?

Post autor: Dvdmax93 »

Witam czy za 280zł już z wysyłkami opłaca się kupić Ps2 z 2 padami oryginalnymi 5 gier oryginalnych i karta pamieci 8mb oryginalna. i kabel
?

xzer0

Post autor: xzer0 »

Cena lekko przesadzona. Chyba że to nowy model, ale i tak starsze są lepsze. Wszystko zależy od lasera.

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Jak dla mnie się nie opłaca dokładasz 50zł i masz xbox z chłodzeniem jasper, Lepiej kupić jakieś ps2 za 150zł

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Ja już Ci kolego pisałem, że za 150zł dostaniesz dobry zestaw, jeśli sprzedający okej. Ja sam swój zestaw (PS2 FAT, 1 pad, karta 64mb, 11 org. gier) wyceniam na jakieś 150zł nie więcej. Choć swojego PS2 nie sprzedaje.
SCEE™

Dvdmax93
-#

A mając ps2 slim i FMCB odpalę gry z ps1?
i czy http://allegro.pl/kabel-ps2-ps3-do-tv-c ... 52757.html

mam telewizor plazmowy lg 33 cale czy ten kabel jest lepszy od tego normalnego lepsza jakość będe miał?

SCPH-70004 PAL czy ten model konsoli jest ok?

a tak propos ps3 da się przerobić? i czy ps3 odpali gry z ps2? i ps1 i emulatory?

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

1.Kopie gier z psx'a odpalisz na emulatorze dla ps2 który możesz wgrać na fmcb.
2.Ten kabel umozliwia wyświetlanie HD i jest o wiele lepszy niz ten oryginalny composite.
3.Ten model ps2 slim to jeden z najlepszych, umozliwia dolutowanie taśmy ata do której podłączysz dysk.
4.Tak mozna przerobić poprzez USB albo wgrywając CFW tak jak w PSP. ps3 odtwarza oryginalne gry z poprzedniczek a co do piratów to nie wiem.
Ostatnio zmieniony sob 17 mar, 2012 17:44 przez McMarycha, łącznie zmieniany 1 raz.

xzer0

Post autor: xzer0 »

70004 są dla mnie najlepsze. Mam i nic się nie dzieje. Na FMCB ciężko odpalać gry z psx'a. Są 2 metody. Swap i ten emulator. Swap w facie to masakra, a emulator nie jest jeszcze dobry (myślę że wejdzie nowa wersja znacznie lepsza). Kabel coś daje, ale jest taki program do podkręcania rozdziałki do HD ready. Nie bawiłem się tym, poniaważ gram na kineskopiaku. Jak chcesz to mogę sprzedać fata z bardzo dobrym laserem za 160 + karta 8mb sony z fmcb+ 1 grą i padem.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

1.Kopie gier z psx'a odpalisz na emulatorze dla ps2 który możesz wgrać na fmcb.
Ten emulator jest w fazie bardzo wczesnej Alphy, i prawie żadna gra nie działa na nim prawidłowo (wiem co mówię, sam go testowałem)
ps3 odtwarza oryginalne gry z poprzedniczek
Nie wprowadzajmy kolegi w błąd. PS3 odpala gry tylko z PS3 i PSX. Żadne PS3 (oprócz wersji 60gb, która jest bardzo wadliwa i już prawie nie dostępna) nie odpala gier z PS2.
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

ej no ale ja go nie wprowadzam w błąd skoro ta wersja 60GB odtwarza.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ale pisząc
ps3 odtwarza oryginalne gry z poprzedniczek
Wprowadzasz kolegę w błąd, ponieważ nie podajesz dokładnej informacji. Jeśli chciałbyś to prawidłowo ująć powinieneś napisać coś w stylu:
PS3 Odtwarza jedynie gry z PSX'a. Jedynie wersja 60gb pozwala na uruchamianie gier PS2.

^^
SCEE™

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Dvdmax93 pisze: SCPH-70004 PAL czy ten model konsoli jest ok?
Jak najbardziej jest ok bo można do niego hdd dolutować. Jednak to jeden z bardziej wadliwych modeli, często sterownik lasera pada, ale to przeważnie przez chipa. Jest to również jeden z głośniejszych modeli, szybko się nagrzewa. Osobiście polecam wersje 7700x która ma połączone cpu+gpu przez co jest dużo chłodniejszy i cichszy. Następny model 7900x ma już mniejszą płytę główną która pobiera mniej prądu itp. Tak czy inaczej nie kupuj tylko wersji 9000x, bo nie każdą można fmcb przerobić.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Dvdmax93
-#

tomx1989 pisze:
Dvdmax93 pisze: SCPH-70004 PAL czy ten model konsoli jest ok?
Jak najbardziej jest ok bo można do niego hdd dolutować. Jednak to jeden z bardziej wadliwych modeli, często sterownik lasera pada, ale to przeważnie przez chipa. Jest to również jeden z głośniejszych modeli, szybko się nagrzewa. Osobiście polecam wersje 7700x która ma połączone cpu+gpu przez co jest dużo chłodniejszy i cichszy. Następny model 7900x ma już mniejszą płytę główną która pobiera mniej prądu itp. Tak czy inaczej nie kupuj tylko wersji 9000x, bo nie każdą można fmcb przerobić.
Kupiłem WERSJA: SLIM
MODEL: SCPH-70004 PAL

Mam się bać?

Sprzedawca pisze że laser ok ze się nie tnie grał na oryginałach i na fmc

aha a ten kabel KABEL TV COMPONENT to brać z allegro jak najtańszy ?
który zaproponujecie?

http://allegro.pl/kabel-tv-component-do ... 01909.html

To 1 lepszy :) czy są lepsze modele czy ten to zwykły chiński? można brać?

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Niczego się bać nie musisz i gratuluję zakupu, co do kabla to możesz wziąć ten ale ja bym ci polecił coś firmowego bo przy takich tanich kablach chinche zaraz nie będą łączyć poza tym w world computers sprzedają większość shitu.

BTW ten kabel to z mojego miasta :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

mcmarycha, akurat wszelkie kable componnent są tak czy tak z chin, więc lepiej brać najtańszy. Sam mam jakiś chiński kabel RGB do psx'a, który ma ponad 10 lat i do dziś śmiga.
SCEE™

Dvdmax93
-#

mcmarycha

Poleć mi jakiś z allegro jeśli możesz bo skoro tak uważasz to boję się kupować bo może w cale obrazu nie polepszyć:P

Quake wejdź na gg chce z tobą popisać:)

edit

http://allegro.pl/kabel-hd-component-ps ... 80877.html

Może ten?

Producentem jest DRAGON ,jedna z dwóch największych azjatyckich firm produkujących akcesoria do gier.

http://allegro.pl/kabel-hd-component-do ... 04441.html

mam jeszcze taki

Aha czy kabel najlepiej jeśli ma pozłacane styki czy nie?

Pozdrawiam czekam na godną uwagi odpowiedz:)

nie no każda się przyda:)

http://www.video-play.pl/index.php/42,1 ... s2_joytech

Czy ten jest Extra?

ODPOWIEDZ