sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem Kontroler/Pad

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

bajek
-#

Problem Kontroler/Pad

Post autor: bajek »

Witam
Mam problem, posiadam emulator pXS v1.13 i w Konfiguracji kontrolera nie da się ustawiać pada klikam Klawisze i nic żadnej reakcji . Pad działa nowy wczoraj kupiony i w Panel sterowania/Kontroler gry wykrywany . Proszę o pomoc dodam że w ePSXe 1.7.0 był ten sam problem . Pozdrawiam

Ps: Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

A próbowałeś pobierać sterownik do pada?

Może spróbuj go pobrać i zainstalować. ;-)
SCEE™

bajek
-#

Do tego pada nie potrzeba sterowników tak pisze na opakowaniu

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Owszem, do żadnego pada USB nie potrzeba sterowników. Lecz jeśli jakiś program/gra pada nie wykrywa, to warto zainstalować sterownik :)

Btw. Podaj markę i model pada.
SCEE™

bajek
-#

Shooter take me

Nie mogę znaleźć sterowników :/

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Hmm... Raczej nic z tym nie zrobisz.

Ten pad to zwykły chińczyk jakich wiele. Sam miałem identycznie wyglądający, lecz firmy e5.

Wygląda na to, że twój pad nie współpracuje z emulatorem (byłby to chyba pierwszy przypadek).

Ja na twoim miejscu sprawdziłbym, czy jakiekolwiek gry wykrywają pada. Jeśli nie to sprawdź też na innym PC (np. u kolegi).
SCEE™

bajek
-#

No to lipa :/ a specjalnie kupiłem ... niby tylko 20 zł ale też wydatek :( Czekam może ktoś zna jakieś rozwiazanie

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Możesz spróbować pobrać driver od innego chińczyka, sprawdż czy w panelu sterowania działa pad

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

mcmarycha,
Pad działa nowy wczoraj kupiony i w Panel sterowania/Kontroler gry wykrywany .
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Głowa boli i nie doczytałem
EDIT: sprawdż to klik

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Już to kiedyś opisywałem, dosyć znany problem w pSX 1.13.
Spróbuj podłączyć pada do innego portu USB, oczywiście przy wyłączonym emulatorze. Następnie sprawdź czy emulator go widzi, jak nie to znowu powtórz operację, tym razem na innym USB. Emulator nie zawsze widzi mojego Dualshocka i muszę czasami zmianiać porty USB, czasami wystarczy odłączyć kable i podłaczyć do tego samego gniazda.

Jeśli problem się nie rozwiązał to użyj Xpaddera - http://www.mediafire.com/?5w75jcbwyexdcrz

Jestem przekonany że będzie działać, ten mały problem służy do emulacji klawiatury na padzie. Musisz skonfigurować sterowanie w pSX 1.13 tak jakbyś chciał grać na klawiaturze, następnie w Xpadder przypisujesz klawisze klawiatury do pada. Może się to wydaje skomplikowane, ale konfiguracja jest banalnie prosta. Na youtube znajdzie sporo-wideo tutoriali. Zacytuję wypowiedź mcmarychy z shoutboxa "jeżeli pomogłęm to proszę kliknij a tym temacie co utworzyłeś że pomogłęm" :->

xzer0

Post autor: xzer0 »

Zobacz na innym emulatorze. W epsxe jest sporo opcji do kontrolera. Mam podobnego pada tylko że e5 i bez sterowników w epsxe swego czasu na nim grałem.

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Moze lekki off, ale dream jak byleś na Sb to czemu nie pisałeś ?
A tak wgl to też sądzę że bez sterów powinno działać, każdy pad tak ma, jak juz pisałem na sb i kolega wyżej spróbuj na innym emulatorze

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

mcmarycha pisze:Moze lekki off, ale dream jak byleś na Sb to czemu nie pisałeś ?
Od tego jest forum, a wpisy na SB giną po jakimś czasie, jeśli jesteście rozgadani to potrafi zniknąć tego samego dnia. Mój post może się komuś w przyszłości przydać.

bajek
-#

Dziękuję Wam za pomoc :)

ODPOWIEDZ