sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 Jap

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
markomen1
-#

PS2 Jap

Post autor: markomen1 »

Witam jestem w posiadaniu konsoli PS2 Slim sprzedający z mojego miasta sprzedał mi konsolę za 50 zł więc nie byłem do końca pewny czy brać no ale wziąłem w zestawie dorzucił jakąś grę japońską gdzie na okładce płyty było dużo czerwonego koloru teraz już wiem że konsola jest z Japoni bo mam oryginalnego Killzona w wersji PAL i nie było opcji by ruszył więc teraz moje pytanie do was czy jeżeli mam tą konsole z japoni to jakiś normalny Chip sprawiłby żeby konsola czytała mi gry z regionu PAL bo tylko takowe posiadam :) dodam że laser jest w 100% sprawny bo odpala mi filmy płyty które są ostro porysowane

Z GÓRY THX ZA ODPOWIEDŹ :D
Obrazek

xzer0

Post autor: xzer0 »

Chip wejdzie tylko schematu do japońca poszukać, ew. fmcb ale trzeba go zainstalować podobno na drugim japońcu.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Podaj model PS2? Tak z ciekawości. Poza tym z tyłu konsoli powinieneś mieć napis "NTSC-J".

Wystarczy wlutować jakikolwiek chip zgodny z tym modelem. Np. Modbo ;)\

@zer0 - tak, FMCB musiałbyś instalować na konsoli o tym samym regionie... Ewentualnie można zrobić instalator Cross regionalny, ale ponoć wymaga to dużych umiejętności.
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Nie wiem czy jest jakiś sens ją chipować. Chyba że po znajomości. Z FMCB również ciężko będzie, ale jak z swap magic? Konsolka ciekawa, ale trochę w naszych warunkach bezużyteczna. Chipowanie to dość droga zabawa.

Awatar użytkownika
markomen1
-#

Post autor: markomen1 »

Quake96 pisze:Podaj model PS2? Tak z ciekawości. Poza tym z tyłu konsoli powinieneś mieć napis "NTSC-J".
ps2 slim SCPH-90000 CB
Tak mam pod spodem napisane
Obrazek

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

@zer0 - Swap nie zadziała. On też jest przecież w konkretnym regionie (u nas PAL). No chyba żeby sprowadzić SM z Japonii...
SCEE™

ODPOWIEDZ