PSone, PS2, PS3 i gry, czyli zakupowe dylematy
Moderator: Moderatorzy
Mam tuner WinFast PVR2, ale jakość obrazu jest... dupna. Jeśli w grach miałoby to wyglądać tak samo, to ja jednak podziękuję 
Czego mogę się spodziewać po VGA Box? Jaka będzie jakość? Ponad 100 zł za dodatkowe akcesorium to sporo, więc wolałbym się upewnić przed zakupem.
Aha, rozumiem, że można pod to podpiąć więcej niż jedną konsolę, tak?
Btw: Istnieje możliwość podłączenia konsoli do komputera, nie do monitora?

Czego mogę się spodziewać po VGA Box? Jaka będzie jakość? Ponad 100 zł za dodatkowe akcesorium to sporo, więc wolałbym się upewnić przed zakupem.
Aha, rozumiem, że można pod to podpiąć więcej niż jedną konsolę, tak?
Btw: Istnieje możliwość podłączenia konsoli do komputera, nie do monitora?
Powiem tak... Już nawet na monitorach CRT przez VGA Box'a, jakość zostawia dużo do życzenia... A na LCD jest zapewne jeszcze gorzej. Myślę że będzie to coś pomiędzy jakością tunera TV a telewizora LCD (Jakość na LCD gdy podłączamy przez zwykłe chinche).Czego mogę się spodziewać po VGA Box? Jaka będzie jakość? Ponad 100 zł za dodatkowe akcesorium to sporo, więc wolałbym się upewnić przed zakupem.
Dlatego też raczej odbiegałbym od takich "wynalazków" i jeśli tylko masz miejsce, to zakup odpowiedniego TV CRT byłby dobrym pomysłem (dla PSX, PS2. Dla PS3 lepszy jest LCD).
Jeśli chodzi ci o to czy można podłączyć kilka konsol NARAZ, to nie wiem, ale raczej nie... A jeśli chodzi że pojedynczo, ale różne konsole, to takAha, rozumiem, że można pod to podpiąć więcej niż jedną konsolę, tak?

Zależy w jakim sensie. Jeśli chodzi Ci o połączenie w stylu USB, czy coś w ten deseń, to takiej możliwości na PSX, PS2 nie ma. Na PS3 jest łączność z PC poprzez Wi-Fi z tego co mi wiadomo (i chyba przez gniazdko Ethernet). PS2 można podłączyć kablem sieciowym do PC, ale tylko aby używać dysku w PC jako nośnika danych w konsoli. Zaś PSX nie ma żadnej możliwości połączenia z PC (bynajmniej tyle mi wiadomo. No może poza kombinowaniem z Parallelem, ale to tylko chyba do Linuxa)Btw: Istnieje możliwość podłączenia konsoli do komputera, nie do monitora?
A jeśli chodzi Ci o połączenie w stylu zgrywania obrazu (oraz ewentualnego nagrywania), to jedyny mi znany sposób to właśnie tuner TV, czyli to co masz.
SCEE™
Oj jest jest...
CRT nadają z rozdzielczością max. 1024x768 (albo 800x600). Zaś LCD nadają już w wyższych rozdzielczościach (powyżej 1024x768 bodajże). PSX nadaje z rozdzielczością 640x480 więc w telewizorach LCD stosuje się "upscalling", czyli rozciąganie obrazu. Stąd ta mizerna jakość...
Za to dobry TV CRT + kabel RGB, to iście idealne rozwiązanie. Sam mam TV CRT 28cali + Kabel RGB i jakość obrazu/dźwięku jest wręcz idealna.
CRT nadają z rozdzielczością max. 1024x768 (albo 800x600). Zaś LCD nadają już w wyższych rozdzielczościach (powyżej 1024x768 bodajże). PSX nadaje z rozdzielczością 640x480 więc w telewizorach LCD stosuje się "upscalling", czyli rozciąganie obrazu. Stąd ta mizerna jakość...
Za to dobry TV CRT + kabel RGB, to iście idealne rozwiązanie. Sam mam TV CRT 28cali + Kabel RGB i jakość obrazu/dźwięku jest wręcz idealna.
SCEE™
Jeżeli chodzi o monitory crt to 1600x1200px a nawet i więcej. A tv crt to standardowo 720x576px.Quake96 pisze:Oj jest jest...
CRT nadają z rozdzielczością max. 1024x768 (albo 800x600).
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
Postawiłem dzisiaj na półce, na której ma stać telewizor kilka cięższych rzeczy i... zaczęła się wyginaćQuake96 pisze: Za to dobry TV CRT + kabel RGB, to iście idealne rozwiązanie. Sam mam TV CRT 28cali + Kabel RGB i jakość obrazu/dźwięku jest wręcz idealna.

Zgaduję, że przejściówki VGA-chinch też obniżają jakość...

Btw: Są jeszcze (albo czy kiedykolwiek w ogóle były) produkowane monitory z chinchami?