sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Pierwsza naprawa PSX'a

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

PROboszcz
-#

Pierwsza naprawa PSX'a

Post autor: PROboszcz »

Witam!
Po raz pierwszy muszę naprawić PSX'a. Chyba trafiłem na bardzo dobry model bo przetrwał 9 lat bez napraw aż do dziś. Tacka (ta z kuleczkami trzema) rozsypała sie w drobny mak po całej konsoli :zalamany: . Akurat grałem w najlepszą grę moim zdaniem- Gran Turismo 2.
Miałem oryginał w idealnym stanie aż do teraz. Jestem załamany. Na (J)ebayu widziałem w tym stanie Gt2 za ponad 200 zeta. Mój egzemplarz wygląda gorzej niż tragicznie :/ Rysa na rysie a na rysie rysa :BUUUUUU

Awatar użytkownika
Ostry96
-#

Post autor: Ostry96 »

Obrazek
A więc co w związku z tym?

PROboszcz
-#

Sorry zapomniałem napisać, Jak wymienic tą tackę??

Oto mi głównie chodzi :)

Jeszcze raz przepraszam :oops: :oops:

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

W TYM poradniku znajdziesz odpowiedź na swój problem. Temat dotyczy wymiany całego lasera, lecz zawarte jest w nim również, jak wymienić tackę :) Proponuję zamiast nożyka zastosować nożyczki. Powodzenia ;)

PROboszcz
-#

Dziękuje za odpowiedź, odezwę się w tym temacie jak naprawię. Może nawet jakieś fotostory zrobię ;). Jakiś poradnik oddzielny :roll:

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

Taa, tylko solidnie uważaj z tą tacką. Ja trochę źle poleciałem i efekty są raczej znane.

"Tacka (ta z kuleczkami trzema) rozsypała sie w drobny mak po całej konsoli"

Z tego co zrozumiałem ( a niekoniecznie dobrze ), nie rozsypała Ci się cała tacka tylko trzpień. Wtedy wymień tylko to, a nie całą tacę.
Kasa: 321 $

LOL :D

PSX SCPH-7502
PSX SCPH-5502/9002

PS2 SCPH-39001
PS2 SCPH-70002

ODPOWIEDZ