sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

zepsuty napęd

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

slu92
-#

zepsuty napęd

Post autor: slu92 »

Mam pytanie, otóż konsola przestała działać tzw. napęd nie kręci wydaje mi się że silniczek od napędu nawalił i nie wiem czy opłaca mi się jechac do serwisu i naprawiać orintuje się ktoś ile za takie coś można zapłacić??

xzer0

Post autor: xzer0 »

Jaka konsola? Posprawdzaj taśmy i bezpieczniki.

slu92
-#

konsola 77004 co do usterki to przy naprawie lasera jakiś rok temu facet w serwisie powiedział że nastepne co wysiadnie to te silniczki od napedu a jestem prawie pewny że to coś z napędem poniewarz już od dawna niekiedy musiałem pare razy restartować konsole żeby napęd się ruszył a przed tym jak przestał wogule działać to kręcił strasznie wolno płyty

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

No tak to moze byś silniczek więc może sprawdż napiecie miernikiem jakie idzie na ten silniczek i porównaj ze sprawną konsolą jak napięcia będą takie same to silniczek pada

slu92
-#

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć gdzie dokładnie znajduje się ten silniczek i sprawdzić na swojej konsoli napięcie bo nie mam dostępu do innej konsoli

xzer0

Post autor: xzer0 »

W slimie jak dobrze pamiętam są 2. Jeden od kręcenia płyty i przemieszczania lasera po prowadnicach. Rozkręć i zobacz. Napęd w slimie jest na wierzchu. Ściągasz obudowę i finito.

ODPOWIEDZ