sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Kilka pytań.

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PSX, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Bone
-#

Kilka pytań.

Post autor: Bone »

Witam.
Mam do Was kilka pytań, mianowicie:
1. Pobrałem grę Digimon World na PSX, i po wypakowaniu mam trzy pliki "DIGIMON.sub" , "DIGIMON.img" i "DIGIMON.ccd" nie mam pojęcia jak to wypalić na płytkę tak aby działała na konsoli.
2. Mam konsole PAL i jak pobiorę np. grę NTSC, to ona nie będzie działać ?

Proszę Was abyście odpisali na moje pytania - będę wdzięczny.

Pozdrawiam :-)

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

1. w alkoholu wybierz plik img i nagraj przy prędkości x4, ewentualnie zrób plik CUE programem cuemaker
2. tak jeżeli masz przerobioną, ale nie będzie kolorów. Jeżeli chcesz je uzyskać musisz użyć kabla RGB albo zrobić sobie color fix w konsoli
Ostatnio zmieniony wt 26 cze, 2012 15:51 przez McMarycha, łącznie zmieniany 1 raz.

Bone
-#

Post autor: Bone »

Dzięki wielkie, bardzo mi pomogłeś :)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Re: Kilka pytań.

Post autor: Quake96 »

Bone pisze:Witam.
Mam do Was kilka pytań, mianowicie:
1. Pobrałem grę Digimon World na PSX, i po wypakowaniu mam trzy pliki "DIGIMON.sub" , "DIGIMON.img" i "DIGIMON.ccd" nie mam pojęcia jak to wypalić na płytkę tak aby działała na konsoli.
2. Mam konsole PAL i jak pobiorę np. grę NTSC, to ona nie będzie działać ?

Proszę Was abyście odpisali na moje pytania - będę wdzięczny.

Pozdrawiam :-)

1. Wypalasz plik .ccd ;) Alcoholem 120%, profil "PlayStation" prędkość, najniższa dostępna.

2. Z reguły powinna działać. Ale są też chipy które nie odpalały kopii w NTSC. Najlepiej pobrać grę i sprawdzić czy zadziała. Btw. gra może nie mieć kolorów, ponieważ z reguły, chip nie posiada możliwości wyświetlania kolorów w grach NTSC. Ale istnieje prawdopodobieństwo że masz tzw. "Color-Fix" czyli dodatkowy układ (lub tylko kabelek, w zależności od modelu konsoli) wyświetlający kolory w grach NTSC. Jeśli jednak kolorów nie będzie, to nic straconego. Kup kabel RGB (może być także kabel RGB do PS2) a nie tylko zobaczysz kolory, ale i o wiele lepszą jakość obrazu :)
SCEE™

ODPOWIEDZ