Problem z nagraniem gry ff ix
Moderator: Moderatorzy
Problem z nagraniem gry ff ix
witam, nie dawno pomyślałem, że zagram sobie w gre Final fantasy ix na emulatorze, było wszystko okej.. pomyslalem, że odpale sobie ja na konsoli i bedzie sie wygodniej gralo na duzym ekranie ale mam problem. Gra jest w formacie iso i obszar jej jest wiekszy niz pojemnosc plytki CD. Mowie o standardowej plycie cd 700 mb bo podobno innej sie nie da. Do nagrywania uzywam programy alkohol 120 % predkosc najnizsza profil playstation. Co ja robie źle? Da się ją w ogóle prawidłowo wypalić na płytke. Bo u mnie jest problem z objętością gry. Ma ktoś jakiś link do takiej wersji gry którą będe mogł swobodnie nagrać na płyte? albo jakieś dodatkowe rady bo sobie nie radze, z góry dzieki, pozdrawiam.
O ile większy jest ten obraz bo jeżeli zajmuje np. 712MB to jest to jeszcze w normie. Obraz w .iso musisz przekonwertować na .ccd lub .cue bo inaczej nie będziesz miał wszystkich dźwięków. Ja to robię w ten sposób, montuje obraz iso w wirtualnym napędzie, uruchamiam alcohol 120%-> kreator odczytu->opcje odczytu->format pliku obrazu-> wybierasz .ccd lub .cue i tworzysz prawidłowy obraz gry. Później taki obraz wypalasz wskazując plik .ccd lub .cue i wypalasz na płycie(najlepiej sony bo verbatimy to badziewie)
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
sory za ten błąd z iso, mam takie cos

Plik do wypalania wybierałem ten z największą ilością MB, bo pobodno wybierze się jeden a reszta nagrywa się przy okazji
Czyli robie tak. Wkładam płytke Sony odpalam Alkohola, daje profil playstation, najmniejsza prędkość i i kliknąc w plik ccd, wypalić i to wszystko?
Plik zajmuje 735 MB więc chyba nie da rady...?
tutaj chyba nie muszę konwertować? tak własnie mam w domu płytkę sonyCD1 - SLUS-01251:
Rozmiar: 445 MB (spakowany - WinRAR)
Rozmiar: 735 MB (wypakowany)
Format: *.ccd, *.img, *.sub, *.cue
CD2 - SLUS-01295:
Rozmiar: 372 MB (spakowany - WinRAR)
Rozmiar: 683 MB (wypakowany)
CD3 - SLUS-01296:
Rozmiar: 404 MB (spakowany - WinRAR)
Rozmiar: 724 MB (wypakowany)
CD4 - SLUS-01297:
Rozmiar: 409 MB (spakowany - WinRAR)
Rozmiar: 683 MB (wypakowany)

Plik do wypalania wybierałem ten z największą ilością MB, bo pobodno wybierze się jeden a reszta nagrywa się przy okazji
Czyli robie tak. Wkładam płytke Sony odpalam Alkohola, daje profil playstation, najmniejsza prędkość i i kliknąc w plik ccd, wypalić i to wszystko?
Plik zajmuje 735 MB więc chyba nie da rady...?