Dobry wieczór.
Mam taki problemik z grami odpalanymi przez Open Loader na ps2 na karcie. Otóż do mojej konsolki podłączam dysk zewnętrzny 600GB na którym znajduje się jakieś 30 gier. Gry te w formacie iso przerabiam programem USB Extreme a następnie USB Util tak aby powstał mi plik .ul. I wrzucam dysk do ps2 i jest niby ok.
Niby gdyż nie wszystkie gry działają. Nie rozumiem tego trochę. Np, ratchet and Clank 1 działa, a dwójka już nie(tzn ładuje się ekran, new game, jakiś loading i kicha). W innej znów grze gra działa dopóki nie zaliczę zgonu. Znów się zacina i nic się nie da zrobić. Nie wiem czym to jest spowodowane. Dlaczego GoW działa, CoD nie? Dziwne. Ale najdziwniejsze jest ot że PES 12 odpalany z dysku nie działa(ładuje się, nie znów nie załaduje) a odpalany z pendrive 4GB działa...
Gdzieś na forum czytałem że gry CD(jak mają poniżej 700mb) to nie da się odpalić przez FMCB, prawda to(np. Crash Bandicoot - The Wrath of Cortex)?
I się teraz zastanawiam czy gdyby te nie działające gry zamiast przez pendrive odpalać z płytki, czy będzie poprawny efekt? Miał ktos podobne problemy?
Free McBoot, pendrive, zacinające się gry.
Moderator: Moderatorzy
Po co wrzucasz to jeszcze do USBUtilGry te w formacie iso przerabiam programem USB Extreme a następnie USB Util tak aby powstał mi plik .ul

Jedno kluczowe słowo - defragmentacja. Musisz zdefragmentować dysk USB. Najlepiej Defragmentatorem Dysków wbudowanym w Windowsa. Wtedy gry powinny działać.I wrzucam dysk do ps2 i jest niby ok.
Niby gdyż nie wszystkie gry działają. Nie rozumiem tego trochę. Np, ratchet and Clank 1 działa, a dwójka już nie(tzn ładuje się ekran, new game, jakiś loading i kicha). W innej znów grze gra działa dopóki nie zaliczę zgonu. Znów się zacina i nic się nie da zrobić. Nie wiem czym to jest spowodowane. Dlaczego GoW działa, CoD nie? Dziwne. Ale najdziwniejsze jest ot że PES 12 odpalany z dysku nie działa(ładuje się, nie znów nie załaduje) a odpalany z pendrive 4GB działa...
Nie doczytałeś, że chodzi o gry odpalane z płyt. FMCB pozwala na odpalanie kopii gier na płytach, ale tylko DVD (gdyż odpalane gry muszą być wykrywane jako DVD Video).Gdzieś na forum czytałem że gry CD(jak mają poniżej 700mb) to nie da się odpalić przez FMCB, prawda to(np. Crash Bandicoot - The Wrath of Cortex)?
SCEE™
Wrzucam do USBUtil gdyż pobrane gry są w formacie iso i chcąc je przenieść na dysk i stamtąd uruchamiać muszą być w innym.
Po wszystkim odezwę się znów, i dam znać.
Cóż, o tym nie pomyślałem. Owszem formatowałem dysk, gdyż musiałem go przerobić z NTFS na FAT32.Jedno kluczowe słowo - defragmentacja. Musisz zdefragmentować dysk USB. Najlepiej Defragmentatorem Dysków wbudowanym w Windowsa. Wtedy gry powinny działać.
Po wszystkim odezwę się znów, i dam znać.