sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Gry i FMCB

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

ZarPL
-#

Gry i FMCB

Post autor: ZarPL »

Witam
Kilka dni temu kupiłem kartę z wgranym freemcboot-em. Może mi ktoś powiedzieć jak wgrywać gry na płytkę(programy, i w jakim rozszerzeniu mają być pliki) oraz HDD. Mam jeszcze jedno pytanko. Czy można grać z HDD na PS2 SCPH-70004 PAL Slim. Jestem całkowicie zielony. Kupiłem PS2 dużo wcześniej(przerobionego, ale nie FMCB) jednak coś się zepsuło i nie było przerobione. Teraz kupiłem tą kartę i nie mogę grać w te gry w które grałem wcześniej(pliki znajdujące się na płycie to: 1 plik .img, jeden plik .dat, 2 pliki .elf, 5 folderów i kilka pomniejszych plików)
Proszę o szybką pomoc(najlepiej link do jakiegoś poradnika)

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Dogrywanie programów do fmcb
http://swiatpsx.pl/dodawanie-nowych-apl ... vt6978.htm
Dysk można podłączyć do ps2 slim na kilka sposobów.
1. Przez USB najmniejszy transfer danych
2. Poprzesz złącze enthernet (dysk sieciowy)
3. poprzez złącze SATA lub ATA tylko w modelach 7000x

Jeżeli chodzi o nagrywanie gier pod FMCB to musisz przed nagranie spatchować grę programem ESR disc patcher

ZarPL
-#

Tylko, że jak podłączam HDD to go nie widzi (przez USB). I mam jeszcze jeden problem z grą LINK

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Bo nie będzie Ci widzieć HDD "ot tak" ... Samo PS2 nie widzi HDD. Poza tym gdy podłączasz HDD pod USB, to wszelkie programy na PS2 będą widzieć go jako mass:/ czyli Pendrive itp. a nie jako typowy IDE HDD. Do odpalania gier z takiego HDD potrzebujesz najlepiej OpenPS2Loader'a w wersji 0.8. Z tym że kompatybilność z USB jest taka sobie, choć nie jest źle. Lecz loadingi są długie i FMV tną niemiłosiernie. Co innego w sytuacji IDE HDD. Tam kompatybilność jest ok. 98% a gry działają szybciej niż z nośnika CD/DVD.
SCEE™

ZarPL
-#

A może po polsku, najlepiej jakąś instrukcję czy link do niej proszę :) najlepiej to drugie co gry działają szybciej niż z płyty, bo od samego początku miałem zamiar grać z dysku, a nie z płyt

xzer0

Post autor: xzer0 »

A wiesz jak wygląda lutownica i po co ona jest? Tu masz wszystko wyjaśnione> http://swiatpsx.pl/hdd-do-ps2-vt4214.htm

ZarPL
-#

No nie bardzo jest wyjaśnione. A z lutownicy wolałbym nie korzystać żeby czegoś nie spiepszyć

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Czego nie rozumiesz ?

xzer0

Post autor: xzer0 »

No to nie mamy o czym rozmawiać. Gość chce za pomocą pendriva i innych rzeczy pod ręką (taśma klejąca, super glue) osiągnąć prędkość odczytu jak ps2+NA+HDD. Nie wiem co zamierzasz, ale w necie jest pełno poradników, a jak nie rozumiesz prostych słówek po angielsku.... lub skrótów USB, HDD itp. Najpierw poczytaj sobie jakieś faq, a dopiero się bierz za swoje plany.

ODPOWIEDZ