Witam!
Czy mógłby ktoś stworzyć mini-poradnik dotyczący posługiwania się emulatorem ePSXe (moja wersja to 1.7.0 ale wydaję mi się że to bez różnicy bo na każdym będzie to wyglądać tak samo) skupiając się na tym jak przełączyć płyty gdy ukończymy jakąś i chcemy kontynuować rozgrywkę (jeśli gra składa się z więcej niż jednej np: Chrono Cross, Final Fantasy IX, zawsze grałem w te gierki na konsoli więc nie miałem problemów podobnej maści, a na emulatorze grałem na razie tylko i wyłącznie w gry składające się z 1CD (w przypadku PSX) i 1DVD (w przypadku PS2) oraz jak odpalić grę na PSX przez emulator prosto z płyty CD..
Dla ludzi obeznanych z tematem jest to 3 min pisania a mi bardzo pomoże....
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Pawel1205
Pomoc w obsłudze ePSXe
Moderator: Moderatorzy
Gdyby to było takie proste nie zawracałbym Wam głowy. Dając "change disc" musimy mieć jakby "zaliczoną" poprzednią płytę i tu np rodzi się pytanie czy zapis gry robić przez emulator (klawisze od F1-F3) czy wirtualną kartę pamięci "wbudowaną" do emulatora... Jeśli przez kartę pamięci to jak to połączyć, bo nie zawsze wtedy gdy kończy się jakaś płyta jest save point, czasem go nie ma i tu zaczynają się schody...