będziesz miał lagi niestety ale powinno byc grywalne, ja grajac poprzez dysk sieciowy miewam co jakis czas spadki fps. USB ma wolniejszy przesyl danych niz SMB(dysk LAN)
filmiki w gta sa real time wiec z nimi jest inaczej niz fmv (dzialaja wtedy jak sama gra). musisz sam sprawdzić jak to bedzie dzialac bo ja nie gram z usb. Spadki fps mam podczas gry ale nie sa tragiczne, tylko widac ze lekko laguje.
pendrive moze dzialac wolniej niz zwykle lub zawieszac gre jak obraz plyty (lub caly pen) jest pofragmentowany (trzeba regularnie defragmentowac pena lub formatowac) sa 4 metody odpalania gier na ps2 USB, SMB, CD/DVD i HDD wewnetrzne. Z czego USB jest niestety najwolniejsze ale da sie grac. Czy predkosc zalezy od pendraka? nie sadze. Coz mowie az takiego doswiadczenia z graniem poprzez USB nie mam (odpalilem ze 3 gry dla testow zanim zrobilem SMB) po prostu przerob obraz plyty na pendraka, odpal i testuj. Nic tym nie zepsujesz:D
Żaden "dzisiejszy" pendrive nie ma znaczenia, bo wszystkie od dawna produkowane są w standardzie minimum USB 2.0, a PS2 pracuje w standardzie zgodnym z najwyżej USB 1.1 i to też nie do końca