Prędkość nagrywania
Moderator: Moderatorzy
Prędkość nagrywania
Witam , chciałem nagrać Gran Turismo 2 na płytce w alkoholu 120% albo w nero , niestety , najniższa prędkość jaką mogłem ustawić to 16x a wiem że dla psx max to 8x ... co począć ??:p
i dupa cholera ;/ chciałem nagrać w Alkoholu to zrobiłem tak jak w tutorialu i nagrywanie trwało ułamek sekundy i pojawił sie komunikat że nagrano , a tak na prawde płytka byla dalej czysta , nagralem clonem i niby sie nagrywalo z 5 minut , ale tak naprawde nic sie nie nagralo a tylko plyte stracilem
bez sens

Witaj.
Na początek, nie wyrażaj się. Pełna kultura obowiązuje.
Napisz więcej konkretów: jaki pliki uzyskałeś po rozpakowaniu
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=1350 i ile ważą.
Prędkość nagrywania zależy w dużej mierze od nagrywarki, ale także od płyty którą kupiłeś.
Nawet gdybyś nagrywał x32 to i tak nie trwa to ułamek sekundy (Gran Turismo)
Więcej konkretów, a na pewno wszystko będzie OK.
Na początek, nie wyrażaj się. Pełna kultura obowiązuje.
Napisz więcej konkretów: jaki pliki uzyskałeś po rozpakowaniu

Prędkość nagrywania zależy w dużej mierze od nagrywarki, ale także od płyty którą kupiłeś.
Nawet gdybyś nagrywał x32 to i tak nie trwa to ułamek sekundy (Gran Turismo)
Więcej konkretów, a na pewno wszystko będzie OK.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
no to źle że przerobiłeś na ISO, przeczytaj całość odnośnika który zamieściłem w poprzednim poście, gry na psxa w ISO jak to jeden z forumowiczów napisał "można wyrzucić do kosza", ale poważnie: w iso gry się albo nie odpalają albo mają "braki" -> muza, przejscia z filmików do gry itp.
przerób to ISO na .bin/.cue lub mdf/mds
nie bardzo kumam co rozumiesz
przerób to ISO na .bin/.cue lub mdf/mds
nie bardzo kumam co rozumiesz
tylko SIMULATION chciałem nagrać
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
bo GT2 ma dwa dyski , jeden Arcade i drugi Simulation ...
z tym że w bin albo mdf nie wiem jak nagrać ;] tzn wiem bo to nie problem ,ale watpie czy sie nagra bo to mało znane formaty ... i bedzie sytuacja taka jak pisalem ,ze w alkoholu w pol sekundy NIBY cos nagra a tak naprawde plyta bedzie pusta ...
z tym że w bin albo mdf nie wiem jak nagrać ;] tzn wiem bo to nie problem ,ale watpie czy sie nagra bo to mało znane formaty ... i bedzie sytuacja taka jak pisalem ,ze w alkoholu w pol sekundy NIBY cos nagra a tak naprawde plyta bedzie pusta ...
Oj, człowieku co ty za teorie wygadujesz
.mdf/mds to macierzysty format alcoholu, czyli jak robisz obraz gry alcoholem, to właśnie alcohol robi te dwa pliki, jeden to obraz drugi pomocniczy, określa jaki ma być np. mode itp., natomiast ISO nic nie określa bo to format DVD czyli odgórnie jest nagrywany w DAO (PS2) a ty masz nagrać w RAW DAO z ustawieniami z pliku pomocniczego, ale on dalej sam określi "ułożenie" mode2 na płycie.
to się tyczy również plików .bin/.cue (prawie wszystkie jak nie wszystkie programy do nagrywania je rozpoznają) i może to nie fachowe określenie ale "wiedzą" poprzez ten plik pomocniczy, co mają z tym obrazem zrobić.
a pliki .IMG/.CCD/.SUB/ to pliki macierzyste CloneCD gdzie .img to obraz .ccd to pomocniczy coś jak .cue jak wyżej.
To podstawowe pliki i bardzo dobrze znane każdemu PSXowcowi.
Innymi słowy jak ci się uda ISO nagrać na płytę (żadna filozofia
) to na bank będzie coś "kulało" o ile wogóle się odpali gra.
a nie wiem coś zmajstrował z tym pół sek. nagrywaniem, nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, może coś z płytą, wcześniej mi to pasowało na plik obrazu w .ECM, ale skoro twierdzisz że to .bin przerobiony na iso (zupełnie nie potrzebnie) trzeba było do niego (do .bin) dorobić tylko .cue cuemakerem tu sobie możesz go pobrać
CUEMAKER , bo bez niego alkcohol nie "widzi" .bin. i jak pisałem powyżej nie "wiedział by co z nim zrobić.
[ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 22:48 ]
rozpakuj jeszcze raz party i do tego pliku .bin (o ile to na pewno .bin) dorób .cue,
potem sprawdź ECCregenem czy z .bine wszystko ok, tu masz co i jak
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=490 albo jak chcesz dokładniej to tym drugim programem CDmage, a potem to już według poradnika który jest, zresztą sam go znalazłeś
tylko pamiętaj o ustawieniu playstation, jak najniższą prędkość (masz z tym problem ale ustaw jak najniżej się da) i nim wciśniesz start sprawdź dla pewność czy u góry w "Tryb zapisu" jest na pewno RAW DAO i "krateczki" pierwsza -> zazn. ptaszek trzy niżej puste i musi się udać.
trzymam kciuki

.mdf/mds to macierzysty format alcoholu, czyli jak robisz obraz gry alcoholem, to właśnie alcohol robi te dwa pliki, jeden to obraz drugi pomocniczy, określa jaki ma być np. mode itp., natomiast ISO nic nie określa bo to format DVD czyli odgórnie jest nagrywany w DAO (PS2) a ty masz nagrać w RAW DAO z ustawieniami z pliku pomocniczego, ale on dalej sam określi "ułożenie" mode2 na płycie.
to się tyczy również plików .bin/.cue (prawie wszystkie jak nie wszystkie programy do nagrywania je rozpoznają) i może to nie fachowe określenie ale "wiedzą" poprzez ten plik pomocniczy, co mają z tym obrazem zrobić.
a pliki .IMG/.CCD/.SUB/ to pliki macierzyste CloneCD gdzie .img to obraz .ccd to pomocniczy coś jak .cue jak wyżej.
To podstawowe pliki i bardzo dobrze znane każdemu PSXowcowi.
Innymi słowy jak ci się uda ISO nagrać na płytę (żadna filozofia

a nie wiem coś zmajstrował z tym pół sek. nagrywaniem, nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło, może coś z płytą, wcześniej mi to pasowało na plik obrazu w .ECM, ale skoro twierdzisz że to .bin przerobiony na iso (zupełnie nie potrzebnie) trzeba było do niego (do .bin) dorobić tylko .cue cuemakerem tu sobie możesz go pobrać

[ Dodano: Sro 06 Maj, 2009 22:48 ]
rozpakuj jeszcze raz party i do tego pliku .bin (o ile to na pewno .bin) dorób .cue,
potem sprawdź ECCregenem czy z .bine wszystko ok, tu masz co i jak

tylko pamiętaj o ustawieniu playstation, jak najniższą prędkość (masz z tym problem ale ustaw jak najniżej się da) i nim wciśniesz start sprawdź dla pewność czy u góry w "Tryb zapisu" jest na pewno RAW DAO i "krateczki" pierwsza -> zazn. ptaszek trzy niżej puste i musi się udać.
trzymam kciuki

nie nie musisz nic przerabiać bo alcohol rozpoznaje .bin/.cue i "potrafi to nagrać
przerabiać byś musiał gdyby tam było ISO i wtedy sam określasz co chcesz .bin/.cue czy msf/mds czy img / ccd
[ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 00:09 ]
a co do tego "namieszałeś" to wybacz, ale pomogłem już tylu ludziom (nie patrz na to "Pomógł" bo nie odzwierciedla nawet jednej dziesiątej) przeważnie na GG, i z doświadczenia?, z przyzwyczajenia?, nie wiem... ale w 95% to musiało tak wyglądać, aby "zaskoczyli", ale jak już opanowali te tematy, hm... CO TO BYŁA ZA RADOŚĆ !!! WIWATY I OKLASKI!!! z obydwu stron!
(nie ocenione
)
Pozdrawiam.
przerabiać byś musiał gdyby tam było ISO i wtedy sam określasz co chcesz .bin/.cue czy msf/mds czy img / ccd
[ Dodano: Czw 07 Maj, 2009 00:09 ]
a co do tego "namieszałeś" to wybacz, ale pomogłem już tylu ludziom (nie patrz na to "Pomógł" bo nie odzwierciedla nawet jednej dziesiątej) przeważnie na GG, i z doświadczenia?, z przyzwyczajenia?, nie wiem... ale w 95% to musiało tak wyglądać, aby "zaskoczyli", ale jak już opanowali te tematy, hm... CO TO BYŁA ZA RADOŚĆ !!! WIWATY I OKLASKI!!! z obydwu stron!
(nie ocenione

Pozdrawiam.
jutro, tz. już dziś jestem w pracy, będę na swoim gg czyli w domu (w pracy boss zabronił własnego gg) ok. 23, natomiast w piątek powinienem być dostępny.
właśnie mi coś zaświtało (to bardzo rzadkie zjawisko w dzisiejszej technologi) , może twoja nagrywarka ma problemy z nagrywaniem w RAW DAO, ktoś chyba już pisał coś o tym, trzeba by było sprawdzić, najlepiej na cdrinfo
http://www.cdrinfo.pl/faq/jak-sprawdzic ... 1296002004
tu masz odpowiedź jeżeli nie (przykra
) http://www.cdrinfo.pl/faq/jak-sprawdzic ... 1296002004
listy nagrywarek
http://www.cdrinfo.pl/software/lista-i- ... ywarek.php
bardzo ciekawe pytania i odpowiedzi
http://www.cdrinfo.pl/faq/
ale miejmy nadzieję że jest wszystko ok.
właśnie mi coś zaświtało (to bardzo rzadkie zjawisko w dzisiejszej technologi) , może twoja nagrywarka ma problemy z nagrywaniem w RAW DAO, ktoś chyba już pisał coś o tym, trzeba by było sprawdzić, najlepiej na cdrinfo

tu masz odpowiedź jeżeli nie (przykra

listy nagrywarek

bardzo ciekawe pytania i odpowiedzi

ale miejmy nadzieję że jest wszystko ok.