sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem HDD po wgraniu PS2 OSD HACK

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

dragon1493
-#

Problem HDD po wgraniu PS2 OSD HACK

Post autor: dragon1493 »

Witam, mam problem z HDD, wgrywałem do niego ten HDD OSD HACK (PS2) obraz RAW dysku Maxtor 40GB, wcześniej jeszcze próbowałem FHDB na dysk Samsung SV1203n 120GB wszystko przebiegło pomyślnie (100%) ale po tej operacji konsola już nie widzi HDD i przy próbie sformatowania w HDD Manager mam komunikat "Format Failed", a przy HDL "Błąd krytyczny" próbowałem tak kilka razy robić przez co nabiło mi sporo błędów CRC w parametrze C7 aktualnie jest 1479 :(, a przed podpinaniem dysku do PS2 miałem 0 i status OK :/

Używałem programu HDD Raw Copy, poniżej jedno zdjęcie z operacji wgrywania obrazu dysku Maxtor 40GB

Obrazek

Od razu piszę że HDD jest kompatybilny z tą PS2, bo przed tymi operacjami normalnie pracował z konsolą, były widoczne gry itd.

Dysk pod komputerem pracuje normalnie, można tworzyć partycje itd. Jedynie nie mogę ich stworzyć w programie Partition Magic 8.0, jeszcze jakby nie było to owy program zaproponował mi naprawę jakichś błędów i ja oczywiście dałem że ma naprawić, jest taka opcja że to właśnie ten program uszkodził ten dysk że go konsola już nie widzi i nie może sformatować ?

HDD skanowałem i nie ma bad sektorów. Poniżej załączam kilka fotek, używałem HUTIL'a.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bardzo proszę o pomoc gdyż zależy mi na tym aby ten dysk nadal działał w tej konsoli PS2.

ODPOWIEDZ