Dziwna memory card (72mb!) - słyszał ktoś?
Moderator: Moderatorzy
- 
				theBestPSX

Dziwna memory card (72mb!) - słyszał ktoś?
Jakiś czas temu na "giełdzie" w niemczech udało się mi wyłowić zadbanego psx z całą kolekcją oryginalnych tytułów. Konsolka kupiona za grosze, z dołączonymi do zestawu dwoma kartami pamięci. Jedna  jest normalna, a druga to jakiś dziwny potwór o pojemności 72(!)mb. W Internecie nie mogę niczego znaleźć na jej temat, jedynie jakiś temat na angielskim forum, na którym nic praktycznie o niej nie pisze. Może ktoś tutaj będzie coś wiedział? 
Zdjęcia karty wrzuciłabym w załączniku, ale mój internet strajkuje, więc wrzucam linka do wcześniej wspomnianego forum (link - http://www.escapistmagazine.com/forums/ ... mory-Cards), gdzie są zdjęcia identycznej karty. Na forum jest też instrukacja urzytkowania, ale nic ponadto z niej nie wynika. Somebody help?

Zdjęcia karty wrzuciłabym w załączniku, ale mój internet strajkuje, więc wrzucam linka do wcześniej wspomnianego forum (link - http://www.escapistmagazine.com/forums/ ... mory-Cards), gdzie są zdjęcia identycznej karty. Na forum jest też instrukacja urzytkowania, ale nic ponadto z niej nie wynika. Somebody help?
- makaveli1908

- 
				theBestPSX

Czysta ciekawośćmakaveli1908 pisze:A co ty chcesz wiedziec masz taka karte to sie ciesz i zniej korzystaj
 Poza tym, może ta karta była użyta do przerabiania konsoli, żadnej możliwości nie można zignorować
 Poza tym, może ta karta była użyta do przerabiania konsoli, żadnej możliwości nie można zignorować  Pytam, bo może akurat ktoś tutaj miał kiedyś podobną kartę i powie mi choćby, skąd ją wziął, bo szczerze wątpię, by dało się ją kiedyś dostać w pierwszym lepszym komputerowym
 Pytam, bo może akurat ktoś tutaj miał kiedyś podobną kartę i powie mi choćby, skąd ją wziął, bo szczerze wątpię, by dało się ją kiedyś dostać w pierwszym lepszym komputerowym 
- 
				theBestPSX

- 
				theBestPSX

Też mnie to dziwi. Może brak problemów w tej karcie wynika z tego, że po jej uruchomieniu wybiera się "kanały" przy przytrzymaniu select. Każdy kanał ma tyle miejsc do zapisu, co zwykła karta. Jeśli twój zapis jest na 2 kanale, a uruchomisz pierwszy, to gra zwyczajnie go nie znajdzie.helios98 pisze:ta 72mb działa ładnie a już na ps2 już 16mb ma problemy