sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Nie chodzą mi gry pobrane z tej strony ! ;(

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Bobomezo
-#

Nie chodzą mi gry pobrane z tej strony ! ;(

Post autor: Bobomezo »

Hejka :P Mam problem, wiem że podobny temat się tu pojawiał ale nie o to mi chodzi :-)
A mianowicie:
Pobrałem sobie grę z tej stronki (Gran Turismo) i wypaliłem ją przez Alcochol 120%. Napisało że nagrywanie skończyło się powodzeniem, pomyślałem SUPER !! Ale gdy wkładam płytkę do PSX-a pisze: Pleas insert Playstation format disc. :cry: Ci robić :cry:

Płytka :Think Xtra (700MB)
Program przez który wypalałem: Alcochol 120%
Wypalałem z szybkością: 4x

CO ROBIĆ ABY GRA ZADZIAŁAŁA ?? !!
PSX 4 - ever :)

brzoza011
-#

Post autor: brzoza011 »

na plyte nagrales sam plik .iso czy zawartosc??

duke'n
-#

Post autor: duke'n »

1.Uruchom Alkohol 120%
2.Kliknij -> Kreator nagrywania (drugie od góry po lewej)
3.W nowym okienku kliknij przeglądaj pod białym paskiem na ścieżke docelową i znajdź obraz płyty z grą, którą chcesz wypalić i kliknij DALEJ.
4.Teraz po lewo u dołu w opcji profil wybierz opcje "Play Station".
5.W tym samym okienku zmniejsz prędkość zapisu do 4x.
6.Kliknij Start i czekaj aż się nagra.
AMD Sempron 3000+
768MB RAM
nVidia GeForce FX5500 128MB

KaduQ90
-#

Post autor: KaduQ90 »

Nie chciałem zakładać nowego tematu więć pisze w tym.Pobrałem gre DRIVERA wypaliłem w AlcoholU 120% x8 na dole dałem zakładke Playstation według zalecen które tutaj znalazłem w innych tematach.Nagranie zakonczone sukcesem, wiec wrzuciam do PS 1 i lipka gra niby zaczyna sie ładować lecz zamiast loga Playa czerwonego" P" jest napis biały na czaranym Playstation coś tam i jakies dwa "d" potem scc i to by było na tyle dalej nic a nic.Niewiem co zrobiłem źle?pomózcie !dziekuje

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

nic nie zrobiłeś źle, tak się dzieje (zazwyczaj) z RIPami, otóż o ile na emulatorze śmigają całkiem nieźle , to na konsolce różnie bywa, a obydwie u nas wstawki drivera to ripy.

[ Dodano: Sro 01 Lip, 2009 00:27 ]
dorzuciłem Ci pełną wersję :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=168
Pozdro ;-)

[ Dodano: Sro 01 Lip, 2009 00:35 ]
i driver 2 :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=169

;)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

KaduQ90
-#

Dziekuje Ci pięknie za szybka i konkretną odpowiedz

PS.A to jest NTSCU czy PAL?bo wiem że to róznica przy śmiganiu?

Zapytam jeszcze o taką rzecz miałem kiedyś taka płytkę że jak włożyłem ją przed grą to chodziły mi wszytskie jakie miałem. Teraz niektóre chodzą bez niej ale i tak wiekszośc chodziła z nią wiem ze mówiło sie na nią "plus disc" czy coś ale niewiem jak nazywa sie czy mozna pobrać .Za pomoc dziekuje

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

nie niema różnicy przy śmiganiu :) , tylko przy wyświetlaniu obrazu (te w NTSC) lepiej wyglądają, jednak przy grafice jaką oferuje psx jest to różnica naprawdę niewielka, co do śmigania spotkałem się już z taką teorią że o ile przekaz obrazu pól klatkowy jest szybszy przy NTSC to na przykład granie w tekkena gdzie chodzi przecież o prędkość jest lepsza bo szybsza w systemie NTSC.
Jednak nic bardziej mylnego, w systemie NTSC grać szybciej nie będziesz, bo nie system przekazu obrazu (NTSC/PAL) jest za to odpowiedzialny, tylko prędkość taktowanego zegara hm.. coś tak jak w kompie.

o systemach regionalnych możesz poczytać w wiki :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/NTSC
:arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/PAL

także jest to dobrze opisane na CDRinfo.pl w którymś poście czytelnika , gdzie właśnie wpadł na ten pomysł który ci opisałem, ale pewni ludzie (eksperci) szybko wyprostowali jego tok myślenia ;)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.

KaduQ90
-#

Widać ze jesteś fachowcem, już mniej więcej coś tam poczytałem ale zawsze warto się upewnić tym bardziej jeśli jest to wytłumaczone w jasny przejrzysty sposób jaki mi podałeś!Raz jeszcze dziękuję!

Nie odpowiedzałeś mi na drugie moje pytanie odnośnie "plus discu" czy jakoś tak a niec hciałbym niepotrzebnie otwierać nowego tematu.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

nie, nie jestem żadnym ekspertem, coś tam nie co liznąłem i tyle :)
słuchaj nie wiem o jakiej płytce mówisz, gdyż nigdy takiej nazwy nie spotkałem, jest co prawda bootcd ale pod action replay, ja zresztą unikałem "nazwijmy to dziwnych sposobów" odpalania gier między innymi tak zwana "podmiankę",
spróbuj podpatrzeć te programy może coś Ci się więcej skojarzy :arrow: http://www.psxzone.opalnet.pl/download_text.htm
są tam programy na PSX i PS2.

KaduQ90
-#

Dziekuje gra nagrana pomyślne śmiga aż miło dzisiaj już sobie wypaliłem także 2-kę najlepsze jest to ze smiga bez tej dodatkowej przed płyty:)za pomoc dziekuje raz jeszcze:)pozdrawiam

ODPOWIEDZ