sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z nagranie gry

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
zocha227
-#
Kontakt:

Problem z nagranie gry

Post autor: zocha227 »

siemka mam problem z nagraniem gry na psx, gydz dzisiaj zacozlem sie tym bawic wec nie kumam wszystkiego :P

Wiec tak sciaglem gre: Wu-Tang - Shaolin Style i w nim mam pliki:
- Wu-Tang - Shaolin Style [NTSC-U] [SLUS-00929].ccd (3,37kb)
- Wu-Tang - Shaolin Style [NTSC-U] [SLUS-00929].img.ecm (596 mb)
- Wu-Tang - Shaolin Style [NTSC-U] [SLUS-00929].sub (25,8 mb)

I tu moje pytanie ktre pliki mam nagrac i jaki programem?
Prosilbym o szybko odp

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

No to jak na pierwszy raz to masz od razu mała przeprawę, ;-)
a wiec na początek musisz sprowadzić plik ECM do IMG :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=491
rzadko to się zdarza ale bywa... ;-)
gdy twój obraz gry (IMG) będzie miał postać .ccd,.img,.sub będą to wtedy macierzyste pliki Clone CD i możesz nim wypalać, ale nie musisz, możesz użyć (i tu bardziej ci polecam) alcohol 120% :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=74 podasz mu plik pomocniczy .ccd , zresztą tylko go będzie widział, a program sam załatwi resztę,
pamiętaj o ustawieniu playstation czyli na końcowej planszy RAW DAO i prędkości, tu możesz mieć problem z x4 , to ustaw jak najniższą.

[ Dodano: Pią 19 Cze, 2009 13:51 ]
hehe... widzę ze masz prawdziwe ciśnienie... pościk o 2.33 :mrgreen:
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
zocha227
-#
Kontakt:

Post autor: zocha227 »

O dzienki wielkie, mam jeszcze jedno pytanie gdy mam dwa pliki:
- xxx.bin.data
- xxx.bin.mode

To jak je sprowadzic do .bin itd. ??

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Post autor: Pierce »

zocha227 pisze:O dzienki wielkie, mam jeszcze jedno pytanie gdy mam dwa pliki:
- xxx.bin.data
- xxx.bin.mode

To jak je sprowadzic do .bin itd. ??
Odsyłam do lektury: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=537

Swoją drogą kilka lat tamu, gdy wiedziałem gdzie podziewa się moja konsola, nagrałem płytkę z Speed Freaks. Gra była skompresowana COSI, po wypakowaniu miałem potrzebne pliki. Jednak alcohol widocznie sobie nie poradził, bądź po kompresji pojawił się jakiś błąd -> konsola nie była w stanie odczytać zawartości.

PSX był oczywiście przerobiony, nie raz nagrywałem na niego gry.
Obrazek

Awatar użytkownika
Raziel12468
-#
Kontakt:

Post autor: Raziel12468 »

Jeszcze jedno - jeśli masz pliczek z rozszerzeniem .ccd to KONIECZNIE musisz nagrać programem CloneCD, bo jak nagrasz w Alcohol 120% to konsola nie odtworzy ci płytki :mrgreen:
Aktualnie gram w :
PC
FlatOut : Apokalipsa
PSX
Crash Team Racing

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Raziel12468 pisze:Jeszcze jedno - jeśli masz pliczek z rozszerzeniem .ccd to KONIECZNIE musisz nagrać programem CloneCD, bo jak nagrasz w Alcohol 120% to konsola nie odtworzy ci płytki :mrgreen:
To Twoja subiektywna opinia. Nie jest to konieczne do poprawności zapisu, jednak gdy pojawią się jakieś problemy można wtedy uciekać się do macierzystego programu.

Awatar użytkownika
Raziel12468
-#
Kontakt:

Post autor: Raziel12468 »

Ja właśnie tak miałem, dobrym sposobem w alcoholu 120% jest też ustawienie trybu playstation podczas nagrywania (to jest chyba oczywiste) i nie zmniejszanie prędkości nagrywania, ja na początku zmniejszałem prędkość i nie działały mi te gry na konsoli, zostawiłem prędkość domyślną(u mnie to było maksimum), nagrałem i gry chodziły git majonez ;-)
Aktualnie gram w :
PC
FlatOut : Apokalipsa
PSX
Crash Team Racing

martysia1594
-#

Post autor: martysia1594 »

jestem nowa i nie mam zielonego pojęcia o nagrywaniu płyt. '
od dwóch dni czytam co i jak i mniej więcej wiem o co chodzi.
tylko że jak włacze alkohol 120% to tam widnieją mi dwa pili.
jeden z rozszerzeniem .ccd a drugi z .cue
więc co mam wybrać?. :<

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Witaj.
Trochę Cię podprowadzę.
Wyobraź sobie że masz oryginalną płytę z grą. I chcesz ją zamieścić na forum.
Więc robisz jakimkolwiek programem do kopiowania tzw. obraz płyty, gdy już go masz / w zależności od programu/ otrzymujesz co najmniej dwa pliki "duży" czyli obraz gry i "mały" czyli plik pomocniczy w którym są zawarte dane o obrazie, tak aby inny program do kopiowania mógł odczytać no i zapisać, co jest zawarte w obrazie gry.
dlatego twój alcohol widzi tylko te "małe" pliki , bo gdyby on robił obraz to wtedy by były pliki typu MDS/MDF
czasami zdarza się że ten kto robił obraz w twoim wypadku clonem, oprócz pliku pomocniczego clonu (.ccd) dodał jeszcze jeden plik pomocniczy .cue, ale to niema znaczenia dla ciebie bo plik pomocniczy ten czy inny ma to same zadanie.(są uniwersalne bo takie jest ich zadanie)

Jeszcze w innym wypadku zdarza się inny rodzaj obrazu tak zwany *ISO jeżeli nagrywałaś film w wersji DVD lub grę na ps2 to może się z nim spotkałaś , jednak do naszych celów trzeba go "przerobić" na .bin/.cue (lub inne pliki CD)
i tu cię odsyłam :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=1350
przeczytaj bardzo uważnie to będzie wszystko jasne, jest też w tym poście odnośnik do konwenterowania (przerabiania) obrazów.

myślę że tak będzie lepiej, niż jak bym Ci powiedział co masz wskazać ;)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ