sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Kolorowe płyty CD

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Kolorowe płyty CD

Post autor: Pierce »

Gdzie można nabyć trwalsze oraz z pewnością znacznie droższe płyty CD z kolorowym spodem? Nie mam pomysłu jak wyszukiwać by google doprowadziło do celu. Namiar na licytacje na np. allegro mile widziane.
Obrazek

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Pierce, płyty z kolorowymi spodami nie są trwalsze to mit, trwalsze płyty posiadają ochronną powłokę np. crystal w verbach.

idź do pierwszego lepszego sklepu komputerowego i poproś aby ci dali dla porównania "kolorową" płytę CD i verbatim azo cd-r crystal.
chodzi o to abyś fizycznie "pomacał" :) wtedy zrozumiesz na czym polega "trick",
a po nagraniu jej w ogóle będziesz w szoku, gdyż jak się przyjrzysz to dostrzeżesz że zapisana warstwa jest "pod spodem" jednak tego nie da się opisać, jak fizycznie zasmakujesz to zrozumiesz o czym ci tu nawijam ;)

ja używam od dawna verbatim azo cd-r crystal, są bardzo trwałe jeżeli chodzi o zapis i oprócz tego właśnie ta powłoka crystal chroni je przed przypadkowymi uszkodzeniami fizycznymi.

zresztą jak masz ochotę to sobie o nich poczytaj
:arrow: http://www.verbatim.net.pl/pl_16/articl ... 120_0.html

na allegro znajdziesz je bez trudu, płyta z wierzchu wygląda jak srebrne lustro, jest chromowa, a pudełko cake wygląda tak:

Obrazek

w mojej miejscowości cena na dzień dzisiejszy to 0.90 zł/szt luzem, ale jakby 2zł. kosztowały to też bym dał, bo nigdy się na nich nie zawiodłem a nagrałem hm... bardzo dużo, i te z przed lat śmigają dziś idealnie.
pozdro.
Ostatnio zmieniony czw 17 gru, 2009 18:35 przez michael69, łącznie zmieniany 2 razy.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Post autor: Hudy »

Chodzi ci o takie płytki jak np kiedyś były do Psx z czarnym spodem ?

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Post autor: Pierce »

hu6y pisze:Chodzi ci o takie płytki jak np kiedyś były do Psx z czarnym spodem ?
Mniej-więcej tak.

@michael69

Mit? Niekoniecznie. W pierwszej klasie [3 lata temu] omawialiśmy na lekcji ten temat. Kolorowe mają dodatkowy składnik, który po za barwą zapewnia dłuższy odczyt, 10 razy dłuższy. Ogólnie dzięki za pomoc, cd'ki zostaną przetestowane.
Obrazek

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

no może trochę "nie tak to ująłem", ale kierowałem się nie technologią a doświadczeniem praktycznym, kilka lat ok. 5-6 temu nagrałem ok. 30 takich płyt /nie pamiętam już marki ale miały czarne spody/ i jakiś rok temu wyrzuciłem ostatnie 7-9 sztuk ponieważ gry nagrane na nich /zapis/ się utlenił, odczyt był absolutnie nie możliwy ani przez konsolę ani przez PC.

ale mniejsza o to, mam natomiast prośbę do ciebie, mianowicie gdy już przetestujesz te o których ci napisałem, chętnie bym poczytał twoje doznania, dlatego proszę napisz jak już "pobawisz" się z nimi :)
pozdro.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

hulk15
-#

Post autor: hulk15 »

myśle że najlepsze płytki do zapisu to TDK ,VERBATIM oraz PHILIPS te cd jak i dvd. Zapisuje zawsze jak najmniejsza prędkością danej płytki i jest ok. co do kolorowych{czarnych}były raz na rynku cd kupiłem i lipa mała ryska i płytka poszła z danymi do kosza ale wybór jest twój

Awatar użytkownika
Sathir
-#
Kontakt:

Post autor: Sathir »

Ja korzystam tylko, i wyłacznie z płyt firmy TDK
Ponieważ, inne tanie szajsy psują laser.
Niektórzy także używaja płyt Sony ale, polecam Ci TDK; )

ODPOWIEDZ