sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Shader do ePSXe 1.70

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Jaskier
-#

Shader do ePSXe 1.70

Post autor: Jaskier »

Przeczytałem na jednym z tematów tego forum o konfiguracji ePSXa, że ustawiając "Shadery" można wyciągnąć lepszą jakoś obrazu. Ale nie wiem które to są pliki, mimo iż ściągnąłem z netu wersje ePSXe 1.70 zawierającą ww. shadery.
Powiedzcie proszę jakie dokładnie mam mieć pliki w pluginach bo zależy mi aby GT 2 wyglądała tak jak to zapamiętałem z grania na szaraku.
Z góry dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Re: Shader do ePSXe 1.70

Post autor: Pierce »

Kod: Zaznacz cały

http://www.pbernert.com/html/gpu.htm#SHADER
Tutaj masz shadery do pobrania. Są to niewielkie pliczki które umieszczasz w ścieżce \ePSXe 1.7\plugins\shaders. Nie mogą znajdować się 2 lub więcej shaderów jednocześnie[uwaga 1 shader to 2 pliki zatem nie mogą być 4 pliki w tym folderze]. Potem musisz w konfiguracji grafiki wybrać folder z shaderami[chociaż jesli zrobiłeś to wcześniej, powinno samo wczytać].

Pliki mają nazwę gpuPeteOGL2.fp i gpuPeteOGL2.vp lub podobne. Do gran turismo najlepszy jest szader naturalny naturalv2 czy jakoś tak. W paczce którą pobrałeś jest ustawiony na domyślny[na90%]. Tak więc prawdopodobnie nie musisz niczego dodatkowo pobierać, upewnij się że przy konfigurowaniu grafiki podałeś ścieżkę.

ps. mój 500-tny post :cwaniak:
Obrazek

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Post autor: Hudy »

Pierce pomożesz mi ?
Ja chciałbym ładnego Bandicoot'a 2 jakie shadery polecasz ?

Awatar użytkownika
Pierce
-#

Post autor: Pierce »

hu6y pisze:Pierce pomożesz mi ?
Ja chciałbym ładnego Bandicoot'a 2 jakie shadery polecasz ?
Niedawno pc mi się spierdzielił, od tej pory jadę na zintegrowanej grafice, więc nie mam możliwości osobistego dopasowania shaderu. Niemniej naturalny jest moim zdaniem najlepszy[naturalv2]. Pasuje do każdej gry, a grafika wygląda jak w oryginale tylko jeszcze ładniej. Jak masz dobrą kartę garficzną to przetestuj "Scale2x".
Obrazek

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Post autor: Hudy »

Dzięki za chwile sprawdzę.

ODPOWIEDZ