Temat powstał z powodu dość jasnego. Forum przekształca się w warez dla pijawek. Liczba aktywnych userów gwałtownie spada, wzrasta zaś liczba ludzi rejestrujących się dla downloadu. Najprostszy przykład:
Statystyka `Przez ostatnie 24 godziny byli`. Spójrzcie ile osób jest obecnych, a potem spójrzcie na ilość postów napisanych w ciągu jednego dnia. 6 postów na 50 użytkowników ? Czyli wychodzi 0,12 posta na użytkownika. Brawo

Rozmawiałem z paroma osobami i są tacy, którzy chętnie by coś z tym zrobili.
Jednym z nich jest Blaevy, który twierdzi, że tak nie może być, że forum staje sie czymś dla wareza czym są np. torrenty.org dla trackerów. Wszyscy wchodzą, sciągają wychodzą. Nie obchodzi ich nic więcej. Uważam ja, tak samo jak i jeszcze pare osób, że należałoby wziąść się do roboty, zorganizować coś konkretnego. Jednym ze sposobów mogłoby być zrobienie dostępu do działu download, tylko dla użytkowników forum...dla PRAWDZIWYCH uzytkowników, nie tylko dla pseuro-userów, zarejestrowanych w wiadomych celach. Postawienie forum na nogi także mogłoby się wtedy udać, bo jeżeli komuś zależało by na takim downloadzie, mógłby się zainteresować różnymi tematami. W taki sposób, dany user mógłby zauważyć u nas coś więcej niż tylko kupe linków i zostać na dłużej, a nie tylko do czasu aż będzie mógł sciągnąć gre. Uwage użytkowników i graczy mogą też zwrócić turnieje, rankingi itd. Jeden już jest, CTR Relic, w którym uczestniczymy ja, Pierce i Blaevy. Co prawda lista chętnych narazie nie powala, ale to być może dlatego, że sam ranking jest zbyt schowany, przydałby sie oddzielny dział dla turniejów, wtedy może ludzie zaczęli by to widzieć, szczególnie jakby się zaczęli rozglądać przez chęć napisania paru postów chociażby dla dostępu do różnych działów. Wtedy można by też zrobić odpowiednie rangi dla zwyciezców różnych turniejów, przypuśćmy `Crash Tournament Champion`, ranga utrzymywała by się do czasu kolejnego turnieju, które mogłby by być grane regularnie, co jakiś czas.
Kolejnym pomysłem, tutaj ukłon w strone Pierce, który to najpierw na to wpadł, można by współpracować z forum psxpower.info, tam jest kilku aktywnych ludzi, a ich forum tymaczosowo ma problemy techniczne. Myślę, że po zawarciu `sojuszu` z taką stroną i zaczęcia współpracowania można wiele uzyskać, ponieważ oni mają aktywnych ludzi, a my mamy świetne forum.
Także jest jeszcze sprawa którą poruszam w intencji Blaevy'ego. On, a także w sumie i ja uważamy, że trzeba by też pomyśleć o rozważniejszym rozdawaniu rang, np Uplinkerom. Wiem, że sam skorzystałem na dość łatwych sposobach dostania rangi, jednak muszę powiedzieć, że czasami trzeba by było się nad tym zastanowić. Nie chcę tutaj nikogo krytykować, jednak użytkownik o nicku niejakim `skate`, dostał Uplinkera, co prawda warunkowego, ale jednak w sumie mógł go równie dobrze nie dostać. Nie kodował linków, nie dodawał opisów obrazków, itd. Dziś zauważyliśmy kolejny błąd, w temacie Crash Team Racing, dodał linka do Crash Bash, a po zwróceniu uwagi, dodał poprawnego linka, jednak znowu go nie zakodował. Jego pisownia zdań także troche zostawia do życzenia, ale to już pominę.
Chyba trzeba coś z tym zrobić, bo mimo ostatnich upomnień, Skate dalej nic sie nie nauczył

Na tym chyba kończe pisanie, jeżeli coś mi przyjdzie do głowy jeszcze to dopisze.
Chciałbym teraz uzyskać waszą opinie na cały ten temat

P.S. Tak swoją drogą tym pięknym postem dobiłem do liczby wiadomości 100

Życze sobie z tej okazji jeszcze 10 000 postów z wami ^^