sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Po czym poznać oryginalnego pada Sony???

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

psx-fan
-#

Po czym poznać oryginalnego pada Sony???

Post autor: psx-fan »

Witam!

Czy znacie jakiś 100% sposób na odróżnienie oryginalnego pada do psx firmy Sony od podróbki? Np. jakaś lista detali, której sprawdzenie krok po kroku daje absolutną pewność? Konkretnie chodzi mi o model "dual schock", ale podpowiedzi do "zwykłego" też się przydadzą, jeżeli ich różnice.. się różnią:)))

Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem. Jeśli jednak taki jest to przepraszam i proszę o linka.

Dzięki za podpowiedzi i Pozdrawiam!!!
psx-fan

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Informacja z CDRINFO:

* "Jak rozpoznać czy mój Dual Shock jest oryginalny?"
Dawniej można było rozpoznać po znacznie bardziej zmatowiałych gałkach analogowych i "namalowanych" symbolach (oryginalne DSy posiadają je w zagłębieniach, dzięki czemu z czasem się nie ścierają). Dzisiejsze podróbki tak dobrze imitują oryginalne produkty, że prawdopodobnie sam bym się oszukał.

* "Jak rozpoznać używanego "analoga"/DS/DS2?"
Używane pady mają często drobną, acz wyraźną, półkolistą rysę wokół lewej gałki analogowej (lewej się zdecydowanie częściej używa, stąd wyżłobienie od jej krawędzi). Gałki nie są "sztywne", nie wracają samoczynnie do pozycji pionowej. W przypadku "analoga" ślady wytarcia symboli ("kółko", "kwadrat", "trójkąt" i "iks").

* "Czym się różni DS od PSXa od DS od PSOne?"
Wyłącznie wyglądem - to są te same pady.

Niestety :(
/lata piractwa robią swoje/

============================

Bardziej klarownie wygląda to na PS2:

# "Jak rozpoznać czy mój Dual Shock 2 jest oryginalny?"
Oryginalne Dual Shock 2 mają kabel długości rzędu 1.45m i nieco większą dwójkę od pozostałych liter przy napisie DS, na "tylnej ścianie" pada.

# "Jak rozpoznać używanego "analoga"/DS/DS2?"
Używane pady mają często drobną, acz wyraźną, półkolistą rysę wokół lewej gałki analogowej (lewej się zdecydowanie częściej używa, stąd wyżłobienie od jej krawędzi). Gałki nie są "sztywne", nie wracają samoczynnie do pozycji pionowej. W przypadku "analoga" ślady wytarcia symboli ("kółko", "kwadrat", "trójkąt" i "iks").
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ