sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z nagrywaniem

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

werewolf836
-#

Problem z nagrywaniem

Post autor: werewolf836 »

Witajcie,po bardzo długiuej przerwie,ponownie mam ps one i problem z nagraniem gry,mam crashe z plikami bin i cue nagrywałem w alcohol120 ultra iso i imgburn i nic,nagrywa sie jednak konsola nie czyta,nagrywam na verbatimach,może ktoś podrzuci jakiś pomysł?Konsolka nie jest ściuchrana bo mam jednego pirata strasznie porysowanego i czyta pieknie.

Przeniesione z działu "Poradniki", który nie jest miejscem, do zakładania tematów jak ten powyżej.
Drakson
Ostatnio zmieniony czw 29 gru, 2011 17:33 przez werewolf836, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

werewolf836 pisze:Witajcie,po bardzo długiuej przerwie,ponownie mam ps one i problem z nagraniem gry,mam crashe z plikami bin i cue nagrywałem w alcohol120 ultra iso i imgburn i nic,nagrywa sie jednak konsola nie czyta,nagrywam na verbatimach,może ktoś podrzuci jakiś pomysł?Konsolka nie jest ściuchrana bo mam jednego pirata strasznie porysowanego i czyta pieknie.
Broda1982 z forum OSG? ;-)
Nagrywasz na Verbatimach, używasz obrazów z redump.org, używasz Alcohola 120%, czyli robisz wszystko prawidłowo. Według mnie to wina nagrywarki, jeśli masz możliwość nagrać Crasha u jakiegoś kumpla to weź spróbuj. Piszesz że masz porysowanego pirata, który działa na konsoli, możesz kupić czystą płytę tej samej firmy i nagrać na nią obraz który ściągnąłeś. Wiem że niektóre konsole potrafią się 'przyzwyczaić' do marki płyt i potem możesz grać tylko na takich płytach. Taki przypadek dotyka głównie GameCube'a, być może twój PSX ma podobnie, płytka kosztuje do 1 zł, nie zaszkodzi spróbować wypalić gry na takim krążku.

werewolf836
-#

Hehe tylko ta płyta ma z 9-10lat :) nie ma tych płyt,no nie wierze że nie da się nagrać ,coś musi być w tym wszystkim.Pamiętam że kiedyś crasha na tej nagrywarce nagrałem,ale nie były to pliki bin i cue,nie wiem czy nie były to jakieś mdf,mds,nie pamietam.

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Wiesz co, to nie ma raczej znaczenia w jakim jest formacie ten obraz, liczą się dane zawarte w tych plikach. Spojrzałem na statystyki ściągnięć mojego Crasha, jak dotąd ściągnęły go 102 osoby, nikt się nie skarżył że coś jest z nim nie tak. Jak wspomniałem post wyżej, spróbuj nagrać grę na innej nagrywarce u kumpla, w pracy czy gdziekolwiek ;- ]

Możesz jeszcze sprawdzić swoje nagrane płyty na emulatorze, jeśli normalnie je odtworzy to znaczy że wszystko jest OK. Naprawdę nie innego wyjścia, albo nagrywara albo laser.

werewolf836
-#

No to chyba bede musial opchnac konsole,nie mam mozliwosci nagrania nigdzie indziej bo nie mam kumpli,wszystko wyjechalo,wiem ze trudno w to uwierzyc jednak tak jest.Jeszcze sie podpytam,handlarz z rynku mowil mi zebym najlepiej nagrywal obrazy plyt i na sony lub verbatimach,jednak teraz pytaneczko,jakie pliki to obrazy plyt?Bo sciagnalem na sztuke tutaj Blast chamber i pisze ze iso a mam 4pliki w nim,ccd,img,sub,plik obrazu czy cos takiego,ktory plik wrzucic na alkohol i wypalic?

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

werewolf836 pisze:Teraz pytaneczko,jakie pliki to obrazy plyt?Bo sciagnalem na sztuke tutaj Blast chamber i pisze ze iso a mam 4pliki w nim,ccd,img,sub,plik obrazu czy cos takiego,ktory plik wrzucic na alkohol i wypalic?
Wypal z pliku ISO, przynajmniej jak tak robię. Więcej o obrazach płyt znajdziesz pod tym linkiem - http://www.cdrinfo.pl/faq/jakim-program ... 2081192850

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Mam ten sam problem, moja nagrywarka nie nadaje się do nagrywania gier na PSX-a. Może to przez minimalną prędkość 10x, nagrywaj ccd.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB