Modchip
Moderator: Moderatorzy
Modchip
Właśnie przyszedł dzisiaj mi modchip. I mam pytanie z tym faktem związane. Czy są potrzebne jakieś kabelki(napewno są tylko jakie)żeby to przylutować. I czy coś więcej. Czy znacie jakieś strony gdzie jest opisany montaż krok po kroku?Bo przy tych schematach trochę niebardzo się orientuje co i jak.Proszę o pomoc!!!
Należy to zrobić za pomocą cienkich przewodów, kazda noga do odpowiedniego miejsca wg zdjęcia (da się je znaleźć) i żeby uzyskać kolor w NTSC nalezy połączyć dodatkowo dwa miejsca. Gdzies miałem jeszcze jakieś zdjęcia na których było zaznaczone co i jak ale z tego co pamiętam to wystarczy to co jest na allegro.
Chyba najlepsze sa kynar czyli taki; http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/483338 ... elony.html możesz wybrać również jakieś inne aby cienkie.
Powodzenia w przeróbce życzę
Powodzenia w przeróbce życzę

A kolory kabelków nie są ważne. To tylko dla rozróżnienia? Właśnie był u mnie brat i rozebrał mi konsolkę. Ale on mi raczej tego modchipa nie zamontuje bo raczej zwykłą lutownicą nieda sie tego zrobić. A ja myślałem że ten cały układ jest trochę większy. A tu wszystko blisko siebie... Ja na pewno bym tego nie zrobił. Zabardzo mi sie ręce trzęsą. No cóż poszukam w okolicy jakiegoś sklepu co by mi takie coś zrobił lub kogoś kto robi to bardzo dobrze i ma potrzebny w tej sytuacji sprzęt. Także
niepogram sobie w te święta. A ty LukasTe przerabiałeś sobie ps one?

Przerabiałem jakiś czas temu właśnie ps one ale nawet nie próbowałem dokończyć później bo na pewno albo coś przypaliłem albo jakaś mała cząstka odleciała
Trzeba naprawdę uważać bo to strasznie małe jest...
Kolory bez różnicy, ważne żeby elementy dokładnie i solidnie połączyć, uważając na wszystko w koło...

Kolory bez różnicy, ważne żeby elementy dokładnie i solidnie połączyć, uważając na wszystko w koło...