sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Modchip

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

KaYvasH
-#
Kontakt:

Modchip

Post autor: KaYvasH »

Właśnie przyszedł dzisiaj mi modchip. I mam pytanie z tym faktem związane. Czy są potrzebne jakieś kabelki(napewno są tylko jakie)żeby to przylutować. I czy coś więcej. Czy znacie jakieś strony gdzie jest opisany montaż krok po kroku?Bo przy tych schematach trochę niebardzo się orientuje co i jak.Proszę o pomoc!!!

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Należy to zrobić za pomocą cienkich przewodów, kazda noga do odpowiedniego miejsca wg zdjęcia (da się je znaleźć) i żeby uzyskać kolor w NTSC nalezy połączyć dodatkowo dwa miejsca. Gdzies miałem jeszcze jakieś zdjęcia na których było zaznaczone co i jak ale z tego co pamiętam to wystarczy to co jest na allegro.

KaYvasH
-#
Kontakt:

No dobra ale czy to muszą być jakieś specjalne przewody oprócz tego że muszą być cienkie?I gdzie mogę ów przewody nabyć?

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Chyba najlepsze sa kynar czyli taki; http://www.sklep.avt.com.pl/p/pl/483338 ... elony.html możesz wybrać również jakieś inne aby cienkie.
Powodzenia w przeróbce życzę ;-)

KaYvasH
-#
Kontakt:

Dzięki :-D

KaYvasH
-#
Kontakt:

A kolory kabelków nie są ważne. To tylko dla rozróżnienia? Właśnie był u mnie brat i rozebrał mi konsolkę. Ale on mi raczej tego modchipa nie zamontuje bo raczej zwykłą lutownicą nieda sie tego zrobić. A ja myślałem że ten cały układ jest trochę większy. A tu wszystko blisko siebie... Ja na pewno bym tego nie zrobił. Zabardzo mi sie ręce trzęsą. No cóż poszukam w okolicy jakiegoś sklepu co by mi takie coś zrobił lub kogoś kto robi to bardzo dobrze i ma potrzebny w tej sytuacji sprzęt. Także :cry: niepogram sobie w te święta. A ty LukasTe przerabiałeś sobie ps one?

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Przerabiałem jakiś czas temu właśnie ps one ale nawet nie próbowałem dokończyć później bo na pewno albo coś przypaliłem albo jakaś mała cząstka odleciała :-D Trzeba naprawdę uważać bo to strasznie małe jest...
Kolory bez różnicy, ważne żeby elementy dokładnie i solidnie połączyć, uważając na wszystko w koło...

ODPOWIEDZ