i mam plik w mdf i mds i wsadzam to w Ultra Iso i biore format bin/cue (plik Mdf i Mds przekształcam osobno) i jak jużwsadzam w emulator ePSXe 1.6 i jak już biore to włancz sie okienko i wtedy zamyka sięokno z grąi tam gdzie są komedy wyskakuje w oknie komend SPEC Opeceode 01 UNK<PC 000d65a4> <000d65a0> <286,21>
i za bardzo nie wiem co mam zrobić
Ostatnio zmieniony śr 05 sty, 2011 20:47 przez kakao14, łącznie zmieniany 1 raz.
spróbuj zaznaczyć w ultraiso wszystkie pliki do odczytu (opcje-konfiguracja -intergration-zaznacz all i ok)nie przerabiaj tych plików w emulatorze run iso i powinno działać
hulk15 pisze:)nie przerabiaj tych plików w emulatorze
a o co ci chodzi z tym hulk15 nie mam przerabiać plików w ultra iso ale jak nie przerobie to w ePSXe nie włancze dino crisis 2 bo tam nie ma formatu mdf lub mds
bo jak zrobisz tak jak ci napisałem to ultraiso przejmie plik z alkochola i będzie widoczny jako plik iso,teraz jak uruchomisz emulator i dasz run iso wskażesz plik dina to będzie działać
(daj mi chwile pobieram ten plik to sprawdzę o co chodzi i ci napisze czy u mnie działa)
[ Dodano: Czw 06 Sty, 2011 13:34 ]
na emulatorze ePSX 1,70 mi też nie działa ale na pSX v1,13 idzie bez zarzutu zmień emulator i po sprawie ,a tam gdzie napisałem żeby nie przerabiać tych plików zapomniałem dać przecinka sorki( nic nie przerabiałem zostawiłem pliki takie jak mi się wypakowały)
Ten sam problem miałem kiedyś, jednak pobrałem wersję NTSC-U i gra bardzo dobrze sprawuje się na ePSXe 1.7.0. Od kiedy to ePSXe nie obsługuje formatów mdf/mds? Nie pamiętam w wersji 1.6.0 jak już było, ale jeśli nie ma do wyboru obrazu mdf/mds to gdy szukamy obraz gry poprzez emulator (opcja run iso) w "Pliki typu" wybieramy all files i nie powinno być problemu z uruchomieniem obrazu gry z formacie mdf/mds. Również problemu nie powinno być gdy wcześniej zamontujemy obraz gry np. w daemon tools i uruchomi grę poprzez run cd-rom. Pobierz sobie tak jak wcześniej napisałem, wersję NTSC-U a problem zniknie.