Jak podpiąć PsX pod komputer??
Moderator: Moderatorzy
Jak podpiąć PsX pod komputer??
Witam serdecznie!
Chciałbym podłączyć PlayStation 1 pod komputer.
Moja karta grafiki to GeForce 6600GT, która posiada następujący kabel (zapewne do takich celów jak np. podłączenie TV czy coś..):
http://www.ixbt.com/video2/images/gi...t-complect.jpg
Dla jasności napisze, że nad wejśćiem (na obrazku) koloru jasno niebieskiego jest literka Y, nad czerwonym Pr, a nad ciemno niebieskim Pb\Av. Może mi ktoś wyjaśnić jak to rozumieć i czy jest możliwość podłączenia konsoli pod komputer za pomocą tego kabla? Co należy zmienić w opcjach grafiki?
Jeśli nie, to jaki przewód należy zastosować?
Wyjściowe kable od Ps'a mają kolory żółty-video, oraz biały i czerwony- pewnie dzwięk.
Proszę o instrukcje, a nie odp typu:
Załatw sobie emulator na komputer, czy kup telewizor do pokoju...
Pozdro!
Chciałbym podłączyć PlayStation 1 pod komputer.
Moja karta grafiki to GeForce 6600GT, która posiada następujący kabel (zapewne do takich celów jak np. podłączenie TV czy coś..):
http://www.ixbt.com/video2/images/gi...t-complect.jpg
Dla jasności napisze, że nad wejśćiem (na obrazku) koloru jasno niebieskiego jest literka Y, nad czerwonym Pr, a nad ciemno niebieskim Pb\Av. Może mi ktoś wyjaśnić jak to rozumieć i czy jest możliwość podłączenia konsoli pod komputer za pomocą tego kabla? Co należy zmienić w opcjach grafiki?
Jeśli nie, to jaki przewód należy zastosować?
Wyjściowe kable od Ps'a mają kolory żółty-video, oraz biały i czerwony- pewnie dzwięk.
Proszę o instrukcje, a nie odp typu:
Załatw sobie emulator na komputer, czy kup telewizor do pokoju...
Pozdro!
zle wkleilem link.. porawny to http://www.ixbt.com/video2/images/giga- ... mplect.jpg
http://www.psxzone.opalnet.pl/Hardware/monitor.htm
Tutaj jest co nieco wyjaśnione ale jakość nie będzie zbyt wspaniała..
Tutaj jest co nieco wyjaśnione ale jakość nie będzie zbyt wspaniała..
Prosze bardzo mysle ze to jest to: http://pinouts.ru/Video/nvidia_vidout_pinout.shtml
Karta Telewizyjna raczej jest marna do tego celu, lepiej zaopatrzyć się w kartę typu Video Grabber np: kartę firmy Leadtek WinFast VC-100 XP.olexy999 pisze:Do karty graficznej nie podepniesz zewnętrznego sygnału wideo. Jeśli już naprawdę chcesz podpiąć konsole do kompa musisz zainwestować w kartę telewizyjna.
Wtedy bierzesz kabel od PSX :
-żółty cinch(od sygnału video)do karty video grabber
-czerwony i biały(od dźwięku na dwa kanały lewy i prawy)
przez przejściówkę (typu 2 cinch żeńskie - wtyczka mini jack) do gniazda mic (różowe lub czerwone w karcie dźwiękowej
pytanie takie podstawowe
po co podłanczać psx do komputera:D nie widze w tym najmniejszego sensu i pożytku:D jeżeli chcesz grać coś w stylu że masz podłączoną konsolkę a grasz sobie np na klawiaturze i myszcze tak jakbyś grał na PC to wystarczy ci podłączyć konsolę do monitora:D tak samo musisz wyposarzyć swój monitor w kartę telewicyjną zewnętrzną zwaną tunerem TV podłanczasz konsolkę jakąkolwiek i grasz:D w tunerze masz kupe możliwości obrazu tak więc gry można ustawić z owiele lepszą grafiką niż jakbyś grał na TV czy emulatorze:D sam grałem tak przez pewien czas i jest to naprwade bardzo dobre rozwiązanie 

Zgadzam się, ja osobiście Żółtą cinche pod kartę telewizyjną ( tak ma takie coś jak S-video bo karta avermedia studio 303/403 dobrze służy od ponad 5 może będzie nawet 7 lat xD)
Jak ktoś mi napisze bzdety a kup se jakiś tam VGA box albo Kartę TV do kompa za 200 zł to mnie krew zaleje ludzie karta TV kosztuje, nie to co z komuny xD ( moja i siory max 80 ziko). I uwaga obraz ja osobiście polecam na kompie podłączać oczywiście zużycie prądu wynosi wtedy dobre 450 watt a nie 100 jak to na TV. I teraz tak Cinche biały i czerwony wpinasz do przejściówki z nich na jack i niech ci nie gadają głodnych kawałków jak wpinasz to na niebieski port i masz wtedy dźwięk( różowy=mikrofon, zielony=głośniki, a niebieski=zewnętrzne urządzenie audio[tak także szarak]) ( nie sprawdzane ale od karty TV idzie mi takie dziwny kabelek czarny i na audio-out od karty musiałem wpinać pod te niebieskie złącze). Dużo pisania bo wy tu mu robicie zamęt a ja w jednym poście udowodniłem, opisałem jak i odpowiem na temat kolorów. Co do kolorów Konsola zapewne w systemie NTSC a karta TV odbiera na PAL-D zmień na rodzaj odbieranego sygnału na NTSC albo na odwrót konsola PAL a karta TV NTSC po prostu zmień odbierany sygnał i będzie. Jak to nie pomoże masz coś nie tak z konsolą/kartą TV. Dużo pisania ale odpowiedziałem na wiele pytań jak trza będzie jak załatwię nówkę kable na cinche to pokaże podłączanie a za niedługo ( jak znajdę aparat) załatwię filmik pokazujący jak podłączyć szaraka na PC za pomocą kabla antenowego ( bez dźwięku kabel nie ma jednego pina xD). To na tyle dzięki za czytanie PozDro
Badboy wystarczy karta która za 80 zł w standardzie ma złącze żółte cinch, więc poco kupować droższy sprzęt wystarczy nawet taka za 40, o ile ma złącza cincha ta żółta.
A karta graficzna to nie sprzęt typu jakiś rozdzielacz sygnałów ona daje sygnał ale nie odbiera tyle na temat tego podłączania.
Jak ktoś mi napisze bzdety a kup se jakiś tam VGA box albo Kartę TV do kompa za 200 zł to mnie krew zaleje ludzie karta TV kosztuje, nie to co z komuny xD ( moja i siory max 80 ziko). I uwaga obraz ja osobiście polecam na kompie podłączać oczywiście zużycie prądu wynosi wtedy dobre 450 watt a nie 100 jak to na TV. I teraz tak Cinche biały i czerwony wpinasz do przejściówki z nich na jack i niech ci nie gadają głodnych kawałków jak wpinasz to na niebieski port i masz wtedy dźwięk( różowy=mikrofon, zielony=głośniki, a niebieski=zewnętrzne urządzenie audio[tak także szarak]) ( nie sprawdzane ale od karty TV idzie mi takie dziwny kabelek czarny i na audio-out od karty musiałem wpinać pod te niebieskie złącze). Dużo pisania bo wy tu mu robicie zamęt a ja w jednym poście udowodniłem, opisałem jak i odpowiem na temat kolorów. Co do kolorów Konsola zapewne w systemie NTSC a karta TV odbiera na PAL-D zmień na rodzaj odbieranego sygnału na NTSC albo na odwrót konsola PAL a karta TV NTSC po prostu zmień odbierany sygnał i będzie. Jak to nie pomoże masz coś nie tak z konsolą/kartą TV. Dużo pisania ale odpowiedziałem na wiele pytań jak trza będzie jak załatwię nówkę kable na cinche to pokaże podłączanie a za niedługo ( jak znajdę aparat) załatwię filmik pokazujący jak podłączyć szaraka na PC za pomocą kabla antenowego ( bez dźwięku kabel nie ma jednego pina xD). To na tyle dzięki za czytanie PozDro

Badboy wystarczy karta która za 80 zł w standardzie ma złącze żółte cinch, więc poco kupować droższy sprzęt wystarczy nawet taka za 40, o ile ma złącza cincha ta żółta.
A karta graficzna to nie sprzęt typu jakiś rozdzielacz sygnałów ona daje sygnał ale nie odbiera tyle na temat tego podłączania.
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.