Jaką zrobić przeróbkę?
Moderator: Moderatorzy
Wracając do początku czyli pytania z tematu, przytoczę tylko mój przypadek.
Mam konsolę najnowszą czyli właśnie (nie)szczęsny model 900004 9c.
Korzystam z Swap Magic.
Fakty:
1. Nie tracisz gwarancji SONY.
Swap Magic 3.8 odpala wszystkie gry. Tylko nie nagrywam płyt dwuwarstwowych - więc nie wiem czy działają. Ale to jest tylko God of war i właściwie więcej nie wiem. GoW kupisz se orgimała. A po za tym mam coś ponad 100 innych gier które śmigają jak się patrzy.
2. Nie prawdą jest, że SM niszczy konsolę. Może starsze modele gdzie blokowało się klapki i hamulce itp.
Na w/w modelu blokujesz tylko czujnik klapki kawałkiem papieru i żadne klucze/blokady nie są ci już potrzebne.
3. Jedyny upierdliwy moment jest z przekładaniem płyt. Ale znowu jest "ALE", ponieważ jak ja gram to cały wieczór w jedną grę, a dzieci jak to dzieci, w ciągu pół godziny przejrzą parę tytułów a potem i tak idą na internet.
To na razie tyle co na szybko przychodzi mi na myśl..........
I zaznaczam, że gram tak równe 2 lata i 1 miesiąc. Ja gram sporo i do tego dwoje dzieci - trochę mniej. Dopiero po tym czasie zacząłem ostatnio zauważać, że płyta SM jakby dłużej się wgrywa = ma prawo - przecież jest odpalana przed każdą grą.
Przede mną wybór:
1. Nowa płyta SM - mam sprawdzone i jestem przyzwyczajony do przekładania.
2. Wlutować To coś na płytę - niby luksus bezpośredniego odpalania, ale osobiście znam kumpla który po wlutowaniu ma problemy z odpalaniem gier.
3. FMSB odpada bo nie nie działa na tych modelach.
Sam jeszcze nie wiem - narazie gram !
Mam konsolę najnowszą czyli właśnie (nie)szczęsny model 900004 9c.
Korzystam z Swap Magic.
Fakty:
1. Nie tracisz gwarancji SONY.
Swap Magic 3.8 odpala wszystkie gry. Tylko nie nagrywam płyt dwuwarstwowych - więc nie wiem czy działają. Ale to jest tylko God of war i właściwie więcej nie wiem. GoW kupisz se orgimała. A po za tym mam coś ponad 100 innych gier które śmigają jak się patrzy.
2. Nie prawdą jest, że SM niszczy konsolę. Może starsze modele gdzie blokowało się klapki i hamulce itp.
Na w/w modelu blokujesz tylko czujnik klapki kawałkiem papieru i żadne klucze/blokady nie są ci już potrzebne.
3. Jedyny upierdliwy moment jest z przekładaniem płyt. Ale znowu jest "ALE", ponieważ jak ja gram to cały wieczór w jedną grę, a dzieci jak to dzieci, w ciągu pół godziny przejrzą parę tytułów a potem i tak idą na internet.
To na razie tyle co na szybko przychodzi mi na myśl..........
I zaznaczam, że gram tak równe 2 lata i 1 miesiąc. Ja gram sporo i do tego dwoje dzieci - trochę mniej. Dopiero po tym czasie zacząłem ostatnio zauważać, że płyta SM jakby dłużej się wgrywa = ma prawo - przecież jest odpalana przed każdą grą.
Przede mną wybór:
2. Wlutować To coś na płytę - niby luksus bezpośredniego odpalania, ale osobiście znam kumpla który po wlutowaniu ma problemy z odpalaniem gier.
Sam jeszcze nie wiem - narazie gram !

"Są tacy, którzy umieją tasować karty, ale nie umieją grać."
Najlepiej druga opcja. Kumpel ma problemy bo jak się lutować nie umie to tak jestPrzede mną wybór:

Kolejna zaleta chipa to odpalanie DVD9 (GoW, Gran Turismo 4 i kilka innych). Na Swapie nie odpalisz kopii w DVD9.
Chip także ma swoje plusy, bo umożliwia odpalanie elfów z pendriva (bez FMCB). Przydaje się czasem (szczególnie jak laser padnie).
Dlatego nie zastanawiaj się nad Swap Shitem i kup w końcu Modbo. W twoim modelu z tego co wiem, nawet nie trzeba zabezpieczeń montować więc masz mniej roboty.
SCEE™