sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Jaką zrobić przeróbkę?

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ta aktualizacja jest pod konsole PAL. W FAT'ach nie działał pilot na podczerwieni i chyba trzeba było aktualizować.

nollo
-#

Post autor: nollo »

A Jeżeli na mojej jest napisane 6D to czy FMCB na niej pójdzie ?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Może, nie musi... Masz "D" więc nie wiadomo...
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Co to za model? Jeden z ostatnich 7?

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

tak z ciekawości jak mam ps2 6c to pójdzid FMBC czy jakoś tak :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Birkin - FMCB działa na wszystkich PS2 z modeli 7xxxx. Tylko w przypadku modelu 90004 jest inaczej. Tam działa tylko na niektórych datacode'ach (8a,b,c i niektóre d)... Tak więc skoro masz datacode "6c" to oznacza, że masz starszy model więc na pewno zadziała...
SCEE™

Dodge12
-#

Post autor: Dodge12 »

Ja mam 77004 i datacode 7c czy zadziała?

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Kolego czytaj post wyżej który napisał quake - "FMCB działa na wszystkich PS2 z modeli 7xxxx."

Awatar użytkownika
ZbyNioMir
-#

Post autor: ZbyNioMir »

Wracając do początku czyli pytania z tematu, przytoczę tylko mój przypadek.
Mam konsolę najnowszą czyli właśnie (nie)szczęsny model 900004 9c.
Korzystam z Swap Magic.

Fakty:
1. Nie tracisz gwarancji SONY.
Swap Magic 3.8 odpala wszystkie gry. Tylko nie nagrywam płyt dwuwarstwowych - więc nie wiem czy działają. Ale to jest tylko God of war i właściwie więcej nie wiem. GoW kupisz se orgimała. A po za tym mam coś ponad 100 innych gier które śmigają jak się patrzy.
2. Nie prawdą jest, że SM niszczy konsolę. Może starsze modele gdzie blokowało się klapki i hamulce itp.
Na w/w modelu blokujesz tylko czujnik klapki kawałkiem papieru i żadne klucze/blokady nie są ci już potrzebne.
3. Jedyny upierdliwy moment jest z przekładaniem płyt. Ale znowu jest "ALE", ponieważ jak ja gram to cały wieczór w jedną grę, a dzieci jak to dzieci, w ciągu pół godziny przejrzą parę tytułów a potem i tak idą na internet.

To na razie tyle co na szybko przychodzi mi na myśl..........

I zaznaczam, że gram tak równe 2 lata i 1 miesiąc. Ja gram sporo i do tego dwoje dzieci - trochę mniej. Dopiero po tym czasie zacząłem ostatnio zauważać, że płyta SM jakby dłużej się wgrywa = ma prawo - przecież jest odpalana przed każdą grą.

Przede mną wybór:
1. Nowa płyta SM - mam sprawdzone i jestem przyzwyczajony do przekładania.
2. Wlutować To coś na płytę - niby luksus bezpośredniego odpalania, ale osobiście znam kumpla który po wlutowaniu ma problemy z odpalaniem gier.
3. FMSB odpada bo nie nie działa na tych modelach.

Sam jeszcze nie wiem - narazie gram ! :)
"Są tacy, którzy umieją tasować karty, ale nie umieją grać."

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Przede mną wybór:
1. Nowa płyta SM - mam sprawdzone i jestem przyzwyczajony do przekładania.
2. Wlutować To coś na płytę - niby luksus bezpośredniego odpalania, ale osobiście znam kumpla który po wlutowaniu ma problemy z odpalaniem gier.
3. FMSB odpada bo nie nie działa na tych modelach.
Najlepiej druga opcja. Kumpel ma problemy bo jak się lutować nie umie to tak jest ;) Jak masz normalny chip (vide Modbo albo Ripper) to nie ma prawa nie działać.

Kolejna zaleta chipa to odpalanie DVD9 (GoW, Gran Turismo 4 i kilka innych). Na Swapie nie odpalisz kopii w DVD9.

Chip także ma swoje plusy, bo umożliwia odpalanie elfów z pendriva (bez FMCB). Przydaje się czasem (szczególnie jak laser padnie).

Dlatego nie zastanawiaj się nad Swap Shitem i kup w końcu Modbo. W twoim modelu z tego co wiem, nawet nie trzeba zabezpieczeń montować więc masz mniej roboty.
SCEE™

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

to co lepiej ? chip czy fmbc ? bo do swaap płytke zgubiłem :D

Edit://
6c czyli że konsola z 2006 ?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Powiem tak... FMCB jest najlepszym wyjściem, nawet jak masz chipa (bo daje rozszerzone możliwości konsoli, co jest dużym + ).

6c - Tak z 2006. Numerek oznacza rocznik.
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Cóz FMCB czy chip ? Myślę że chip bo mając chip odpalasz gry bez patchowania i możesz sobie zrobić FMCB i wtedy jest to najlepsze wyjście.

ODPOWIEDZ