No i gdzie te foty?

Pokaż co tam teraz masz, bo ja już się gubie w tych twoich konsolach ^^
A u mnie czas na aktualizację
Nadeszły wakacje. Dla jednych czas odpoczynku, dla innych (w tym mnie) czas pracy (i kasy ^^ ). Wobec tego znów wróciłem do PS2

Na chwilę obecną mam już tego trochę i postanowiłem pokazać co tam mam
1. PS2 FAT SCPH-50003 (koszt - 20zł)
Konsola kupiona za grosze, bo i tyle jest warta

Ma uszkodzony napęd (mechanizm tacki itp.), lecz sprawny laser HD-7. Jak na razie czeka na lepsze dni

Wizualnie jest nie najgorzej, choć brakuje osłony tacki
2. PS2 FAT SCPH-50003 (koszt - 40zł)
Ten grubasek to mój faworyt ^^ Kupiłem go za w miarę odpowiednią cenę. Wizualnie prezentuje się nienagannie i po wyczyszczeniu jest nawet bardzo dobrze

Ze strony technicznej jest dobrze, bowiem konsola jest przerobiona Modbo, lecz nie odczytuje płyt DVD. CeDeki chodzą natomiast wyśmienicie. Może za jakiś czas zawita w niej Network Adapter
3. PS2 Slim SCPH-70004 (koszt - 30zł + zasilacz 30zł)
Cóż historia tego slima jest trochę pokręcona... Mianowicie kupiłem go z inną płytą główną (SCPH-75003). Konsola nie była nigdy otwierana itp. Pierwotnie miałem za niego (+ pada) dać 50zł, lecz okazało się że nie czyta DVD, oraz PAD jest uszkodzony, wiec dałem tylko 30. Jednakże postanowiłem zamienić płytę główną na moją starą 70004, bowiem ta jest przerobiona

Reszta podzespołów (obudowa, cooler, laser itp.) została z 75003. Do konsoli musiałem dokupić zasilacz za drugie tyle, ale opłaciło się

Wizualnie prezentuje się całkiem dobrze. Brak jej jedynie tego błyszczącego paska z napisem "PS2".
4. PS2 Slim SCPH-75003 (koszt - 0zł)
To właściwie nie konsola, a pozostałości po niej

Jest tu obudowa od 70004, lecz płyta główna od modelu 75003 (od tego kupionego za 30zł). Nie ma w niej nic poza tym (brak coolera, włącznika itp.) Wizualnie jest źle. Obudowa była kilkukrotnie malowana (nie udanie zresztą) i nie wygląda najlepiej. Ale ta konsola zostanie raczej "dawcą organów".
5. Joypad SHARK DualShock 2 (koszt - 37zł)
Cóż jako że sprzedałem swoje dawne PS2 razem z całym osprzętem, to musiałem kupić nowego pada i memorkę. Wybrałem się do sklepu w poszukiwaniu jakiegoś w miarę dobrego pada do PS2. Nie natrafiłem niestety na nic szczególnego (ba, nawet oryginalnych DS2 nie było już

), to kupiłem tańszy zamiennik DS2, firmy Shark (szerzej znanej jako Manta). Wygląda identycznie jak oryginał SONY, lecz jest wykonany z nieco innego plastiku. Liczę tylko że nie będę miał z nim problemów jeśli będę się z nim odpowiednio obchodził. Pad oczywiście nówka sztuka ^^
6. Memorka SONY 8MB (koszt - 30zł)
Kupiona w sklepie z konsolami jako używana. Jak się okazało miała nawet stare save'y

. Ważne że jest w 100% sprawna. Wgrałem na nią FMCB.
Przyznam, że trochę rozpędziłem się z tymi konsolami, lecz była okazja to brałem (wszystko kupowane osobiście).

Myślę nawet że to nie koniec ^^