sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Nasze konsole oraz HC Room

wszystko o wszystkim, odpoczynek

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Elo przedstawiam Wam mojego NES'a po małej przemianie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeden port jest zakryty, ponieważ go zgubiłem :D
W konsoli są zdjęte blokady regionalne i przerobione porty padów tak aby można było używać padów z regionu PAL i NTSC ( samo zdjęcie blokad regionalnych nic nie da)

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Nieźle wygląda ;-) tylko po co go sprzedajesz :-P
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Hmm troszkę mi zalegał a pomyślałem że troszkę gotówki się przyda więc... trafił na allegro i o dziwo po kilku godzinach już został sprzedany.

Za jakiś czas wrzucę fotki xbox'a, oczywiście po przeróbce :)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

No i gdzie te foty? :D Pokaż co tam teraz masz, bo ja już się gubie w tych twoich konsolach ^^

A u mnie czas na aktualizację :P

Nadeszły wakacje. Dla jednych czas odpoczynku, dla innych (w tym mnie) czas pracy (i kasy ^^ ). Wobec tego znów wróciłem do PS2 :D Na chwilę obecną mam już tego trochę i postanowiłem pokazać co tam mam :D

1. PS2 FAT SCPH-50003 (koszt - 20zł)

Konsola kupiona za grosze, bo i tyle jest warta :D Ma uszkodzony napęd (mechanizm tacki itp.), lecz sprawny laser HD-7. Jak na razie czeka na lepsze dni :) Wizualnie jest nie najgorzej, choć brakuje osłony tacki :P

Obrazek Obrazek

2. PS2 FAT SCPH-50003 (koszt - 40zł)

Ten grubasek to mój faworyt ^^ Kupiłem go za w miarę odpowiednią cenę. Wizualnie prezentuje się nienagannie i po wyczyszczeniu jest nawet bardzo dobrze :) Ze strony technicznej jest dobrze, bowiem konsola jest przerobiona Modbo, lecz nie odczytuje płyt DVD. CeDeki chodzą natomiast wyśmienicie. Może za jakiś czas zawita w niej Network Adapter :)

Obrazek Obrazek

3. PS2 Slim SCPH-70004 (koszt - 30zł + zasilacz 30zł)

Cóż historia tego slima jest trochę pokręcona... Mianowicie kupiłem go z inną płytą główną (SCPH-75003). Konsola nie była nigdy otwierana itp. Pierwotnie miałem za niego (+ pada) dać 50zł, lecz okazało się że nie czyta DVD, oraz PAD jest uszkodzony, wiec dałem tylko 30. Jednakże postanowiłem zamienić płytę główną na moją starą 70004, bowiem ta jest przerobiona :) Reszta podzespołów (obudowa, cooler, laser itp.) została z 75003. Do konsoli musiałem dokupić zasilacz za drugie tyle, ale opłaciło się ;) Wizualnie prezentuje się całkiem dobrze. Brak jej jedynie tego błyszczącego paska z napisem "PS2".

Obrazek Obrazek

4. PS2 Slim SCPH-75003 (koszt - 0zł)

To właściwie nie konsola, a pozostałości po niej ;) Jest tu obudowa od 70004, lecz płyta główna od modelu 75003 (od tego kupionego za 30zł). Nie ma w niej nic poza tym (brak coolera, włącznika itp.) Wizualnie jest źle. Obudowa była kilkukrotnie malowana (nie udanie zresztą) i nie wygląda najlepiej. Ale ta konsola zostanie raczej "dawcą organów".

Obrazek Obrazek

5. Joypad SHARK DualShock 2 (koszt - 37zł)

Cóż jako że sprzedałem swoje dawne PS2 razem z całym osprzętem, to musiałem kupić nowego pada i memorkę. Wybrałem się do sklepu w poszukiwaniu jakiegoś w miarę dobrego pada do PS2. Nie natrafiłem niestety na nic szczególnego (ba, nawet oryginalnych DS2 nie było już :/ ), to kupiłem tańszy zamiennik DS2, firmy Shark (szerzej znanej jako Manta). Wygląda identycznie jak oryginał SONY, lecz jest wykonany z nieco innego plastiku. Liczę tylko że nie będę miał z nim problemów jeśli będę się z nim odpowiednio obchodził. Pad oczywiście nówka sztuka ^^

Obrazek

6. Memorka SONY 8MB (koszt - 30zł)

Kupiona w sklepie z konsolami jako używana. Jak się okazało miała nawet stare save'y :shock: . Ważne że jest w 100% sprawna. Wgrałem na nią FMCB.

Obrazek

Przyznam, że trochę rozpędziłem się z tymi konsolami, lecz była okazja to brałem (wszystko kupowane osobiście). :P Myślę nawet że to nie koniec ^^
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Quake96 pisze:No i gdzie te foty? :D Pokaż co tam teraz masz, bo ja już się gubie w tych twoich konsolach ^^

Jak kupisz NA to będę miał kasę na tuning xbox'a

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Czyli najprędzej w piątek ^^
SCEE™

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

Co mam to zobaczcie w moim opisie a fotki dam jutro

Awatar użytkownika
snickersuper
-#

Post autor: snickersuper »

Hej! Wróciłem po długiej przerwie :D Od jakiegoś czasu znowu mam czas na zabawę w playstation więc moja kolekcja gier się troszeczkę rozrosła.

Oto moje ukochane pozycje które udało mi się już nabyć:

Obrazek

Natomiast to są gry które chętnie odsprzedam bądź wymienię:

Obrazek

Planuje jeszcze nabyć:

FlatOut 2
Need For Speed Most Wanted Black Edition
Kingdom Hearts
Kingdom Hearts 2
Crash of the Titans
Resident Evil 4

Oraz parę innych gier z serii Rayman, Spyro czy Crash.

Zastanawiam się czy ktoś z was mógłby mi polecić jeszcze jakieś gry na PS2? Ponieważ myślę że już za jakieś 2 miesiące moja kolekcja gier na ps2 będzie kompletna i chciałbym zakupić ps3 oraz skupić się na skompletowaniu paru perełek z ps1.
Obrazek

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Czas na aktualizację mojej kolekcji PS2 ;)

Zacznijmy od konsol:

1. SCPH-50003

Stan b.dobry - . Technicznie ma dwie wady: Laser jest uszkodzony, oraz nie ma wibracji w padach. Wizualnie jest w porządku. Konsola posiada normalne ślady użytkowania. Konsola używana na co dzień w połączeniu z NA i HDD. W tej roli spisuje się wyśmienicie.

Obrazek Obrazek Obrazek

2. SCPH-50003

Stan dobry. Technicznie nie posiada napędu (jest ale uszkodzony, więc go wymontowałem), oraz nie posiada taśmy portu padów. Poza tymi mankamentami, konsola jest sprawna. Wizualnie została nieco odnowiona, według mojego gustu. Myślę, że biała obudowa prezentuje się co najmniej "niecodziennie" .

Obrazek Obrazek Obrazek

3. SCPH-70004

Stan b.dobry - . Technicznie nie czyta tylko płyt DVD (z CD radzi sobie wyśmienicie). Poza tym 100% sprawna. Wizualnie prezentuje się b.dobrze. Posiada normalne ślady użytkowania. Jedyną wadą wizualną jest brak paska z napisem "PS2" na górze obudowy. W przyszłości być może dostanie nowy laser.

Obrazek Obrazek Obrazek

Skoro konsole mamy za sobą, to czas pokazać całą resztę, czyli memorki, pady itd. :[/b]

1. Memory Card SONY 8MB SCPH-10020

Sprawna, oryginalna. Co tu więcej pisać. Memorka jak memorka :)

Obrazek Obrazek

2. AC Adaptor SONY SCPH-70100

Oryginalny zasilacz SONY do konsoli PS2 Slim. Sprawny.

Obrazek Obrazek

3. GamePad Shark SH822

Tańszy zamiennik DualShocka 2. Szczerze, to spisuje się bardzo dobrze w swojej roli. Jakościowo nie wypada źle, w przeciwieństwie do chamskich podróbek typu "DoubleShock2" .

Obrazek Obrazek

4. Kabel RGB HAMA 1,8m

Bardzo dobrej jakości kabel RGB.

Obrazek

5. Network Adaptor SONY SCPH-10281 (wraz z kabelkiem LAN ;) )

Rarytasik w mojej kolekcji. Od dawna planowałem zakup tego gadżetu, gdyż ułatwia on znacznie korzystanie z konsoli. Nabyty po okazyjnej cenie.

Obrazek Obrazek

6. Dysk Twardy IDE ATA Samsung SP0802N 80gb

Dysk Twardy wykorzystywany przeze mnie w PS2. Pojemność wystarcza mi w zupełności (zmieści się na nim około 18-20 gier PS2). Dodam iż spisuje się bardzo dobrze, a prędkość odczytu jest naprawdę dobra.

Obrazek Obrazek

Kolekcja może nie jest zbyt pokaźna, ale połączenie PS2 FAT + NA + HDD jest zdecydowanym plusem mojego zbioru. Gdyby ktoś miał pytania dotyczące działania gier z HDD lub tym podobne, to piszcie. Postaram się wyjaśnić co i jak :P
SCEE™

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

[center]Update v1[/center]
Do mojej kolekcji (poprzedni opis str. 6 tego tematu) doszło kilka rzeczy.

[center]A mianowicie: [/center]

[Konsole]
- Konsola PS3 320GB
- Konsola PSP-3004 6.60 PRO-C

[Gry]

PS3
- God of War III
- Battlefield 3
- Fight Night Champion
- Uncharted 2: Among Thieves
- Gran Turismo 5 Edycja Kolekcjonerska :-)
- Na dysku: inFamus
- No i Demo Disc do Move
- Miałem także gry takie jak: Crysis 2, Call of Duty: Balck Ops, Far Cry 2, Sonic Unleashed, HomeFront które przerzedłem i wymieniłem.
PSP
- Fifa 12

Dodatkowe wyposażenie konsoli PS3:

- Standardowy oryginalny czarny pad + oryginalny dokupiony pad niebieski przezroczysty
- Bezprzewodowa klawiatura dla PS3 nakładana na pada
- Cały zestaw Move z dwoma kontrolerami
Wyposażenie konsoli PSP:
- Karta SanDisk 2GB
- Adapter z kartą 8GB

[center]Oto kilka zdjęć:[/center]
[center]Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek[/center]
Ostatnio zmieniony wt 07 sie, 2012 21:07 przez kerm, łącznie zmieniany 3 razy.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Stary, miniaturki błagam :D Mój biedny net ledwo wyrabia z ładowaniem strony i zdjęć w takiej rozdziałce ^^

A co do kolekcji to spoko. Podoba mi się ten niebieski DS3. ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Proszę oto miniaturki :-)
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Awatar użytkownika
CyborgGamingBlog
-#
Kontakt:

Post autor: CyborgGamingBlog »

Mam nadzieję, że nie będziecie mieli za złe, że odświeżę temat? ;-)
Zbliża się weekend i będę miał trochę czasu na ograrnięcie pokoju i zajęcie się konsolami. Pomyślałem, że mógłbym pokazać wam, jak wygląda mój pokój, przez cały tydzień przed weekendem. ;-) Jednym słowem-burdel.
Stanowisko do grania na konsolach. Tu jest jeszcze w miarę czysto.
Obrazek
Półka na pady i memorki. Ten czarny pad od PSX`a, jest po malowaniu i wymianie gumek pod przyciskami na te z DualShocka. Przyciski i krzyżak chodzą jak marzenie. Sporo na tym padzie gram.
Obrazek
Do czystszych części pokoju zalicza się jeszcze półka z grami. Tam panuje zawsze porządek.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I w końcu gwóźdź programu. Burdel na biurku i obok niego:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Z tapetę na Lapku masz u mnie mega PLUSA :D