Ps one niedziała
Moderator: Moderatorzy
Jest mały problem. Otóz porównałem moja ps one z kumpla tak dokładnie centymetr po centymetrze i zauważyłem ze niema jednego bezpiecznika(takie małe i ma napisane cyfry(w moim przypadku chyba 236)biale na czrnym tle. Jeżeli to są bezpieczniki to tego jednego niemam. I obok było miejsce gdzie był przylutowany modchip i odlutowywany i myslę ze elektryk go odłamał. No i mam pytanie czy może tak być. Jeśli chodzi o miernik cyfrowy to moge go mieć w każdej chwili. I chodzi ci pewnie o sprawdzenie tych bezpiecznikow. A gdyby któryś się spalił to co wtedy???
to nie jest bezpiecznik tylko rezystor SMD
możliwe że w tym tkwi przyczyna,, a jakieś ślady w miejscu gdzie go nie ma są?? (luty) możliwe że elektryk zrobił gdzieś zwarcie i jakiś scalak poszedł PAPA,, jeśli nigdzie niema zwarć itd, a porównujesz dokładnie te same wersje konsol to kup taki rezystor w elektroniku, o ile to jest rezystor jak byś zapodał fotkę tego elementu bym dokładnie stwierdził co to jest. po zza tym zimne luty w miejscu gdzie nic nie było lutowane oprócz fabryki sony są prawie niespotkane. Problem z zimnymi lutami możesz zostawić w spokoju, bo go raczej niema u ciebie. Tak więc czekam na foto
[ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 00:09 ]
poza tematem - co do postów na temat przyniesionego sprzętu z podwórka, mi sie jeszcze nic nie popsuło, wzmacniacz komp, mixer pamiętam jak3 lata temu -20 z imprezy znosiłem od kupla który mieszkał 800m dalej, od razu podłączyłem i się nic nie stało;p
ale różne sprzęty więc różnie to bywa ;p

[ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 00:09 ]
poza tematem - co do postów na temat przyniesionego sprzętu z podwórka, mi sie jeszcze nic nie popsuło, wzmacniacz komp, mixer pamiętam jak3 lata temu -20 z imprezy znosiłem od kupla który mieszkał 800m dalej, od razu podłączyłem i się nic nie stało;p

Tak porównywałem ten sam model konsoli. Tylko on miał inny układ graficzny niż moja ps one. A jest trochę cyny na blaszkach gdzie był ten rezystor. A zimnie luty w tym sensie że tam gdzie był modchip i potem został odlutowany zostało troche cyny(jest widoczna). Ale to jest strasznie małe. W sklepie zapłace chyba za to 1gr. I nawed jak bym to kupił to za chiny bym tego nie przylutował.