sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Ps one niedziała

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

KaYvasH
-#
Kontakt:

Post autor: KaYvasH »

wczesniej bylo wszystko ok dopuki niemialem zamontowanego tego modchipa wiec to chyba nie laser. a na tej plycie gownej mam dwa tzw zimne luty i mialem je usunac ale boje sie ze cos popsuje. czy moga one wystepowac.???

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

a Moze byś wrzucił parę zdjęć?? tego psx,a mówie o tym co ma w srodku

hetm4n
-#
Kontakt:

Post autor: hetm4n »

jestem elektronikiem, i powiem tak daj bardzo dokłądne zdjecia tych niby zimnych lutów, i po drugie masz miernik cyfrowy??

KaYvasH
-#
Kontakt:

Jest mały problem. Otóz porównałem moja ps one z kumpla tak dokładnie centymetr po centymetrze i zauważyłem ze niema jednego bezpiecznika(takie małe i ma napisane cyfry(w moim przypadku chyba 236)biale na czrnym tle. Jeżeli to są bezpieczniki to tego jednego niemam. I obok było miejsce gdzie był przylutowany modchip i odlutowywany i myslę ze elektryk go odłamał. No i mam pytanie czy może tak być. Jeśli chodzi o miernik cyfrowy to moge go mieć w każdej chwili. I chodzi ci pewnie o sprawdzenie tych bezpiecznikow. A gdyby któryś się spalił to co wtedy???

hetm4n
-#
Kontakt:

to nie jest bezpiecznik tylko rezystor SMD :D możliwe że w tym tkwi przyczyna,, a jakieś ślady w miejscu gdzie go nie ma są?? (luty) możliwe że elektryk zrobił gdzieś zwarcie i jakiś scalak poszedł PAPA,, jeśli nigdzie niema zwarć itd, a porównujesz dokładnie te same wersje konsol to kup taki rezystor w elektroniku, o ile to jest rezystor jak byś zapodał fotkę tego elementu bym dokładnie stwierdził co to jest. po zza tym zimne luty w miejscu gdzie nic nie było lutowane oprócz fabryki sony są prawie niespotkane. Problem z zimnymi lutami możesz zostawić w spokoju, bo go raczej niema u ciebie. Tak więc czekam na foto :D

[ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 00:09 ]
poza tematem - co do postów na temat przyniesionego sprzętu z podwórka, mi sie jeszcze nic nie popsuło, wzmacniacz komp, mixer pamiętam jak3 lata temu -20 z imprezy znosiłem od kupla który mieszkał 800m dalej, od razu podłączyłem i się nic nie stało;p :D ale różne sprzęty więc różnie to bywa ;p

KaYvasH
-#
Kontakt:

Tak porównywałem ten sam model konsoli. Tylko on miał inny układ graficzny niż moja ps one. A jest trochę cyny na blaszkach gdzie był ten rezystor. A zimnie luty w tym sensie że tam gdzie był modchip i potem został odlutowany zostało troche cyny(jest widoczna). Ale to jest strasznie małe. W sklepie zapłace chyba za to 1gr. I nawed jak bym to kupił to za chiny bym tego nie przylutował.

hetm4n
-#
Kontakt:

poszukaj jakiegos znajomego elektronika co by był w stanie to przylutować, nie elektryk bo technika smd dla elektryków to duza magia chyba ze są hobbystami elektronikami i mają umiejętności :D

Rymex
-#

Post autor: Rymex »

Hmm... a że tak zapytam to jakie są bezpieczniki w PS one.bo mój się przepalił a że jest troszkę ztyrany to nie bardzo mogę z niego odczytać
z góry THX ;-) Hehe już nie trzeba:D W scalaku jest wszystko!(sklep w Zabrzu:-D)

ODPOWIEDZ