Problem z nagraniem AOE2
Moderator: Moderatorzy
Problem z nagraniem AOE2
Ściągnąłem sobie z torrenta (w razie konieczności podam, gra zajmuje tylko 320mb) grę Age of Empires 2 na PlayStation2. Mam obraz mds oraz mdf. No to zaczynam nagrywać, alcochol, kreator nagrywania wybieram obraz, prędkość klikam "dalej" i wyskakuje "nieznany format zapisu!". Jak to? Wrzuciłem programem Daemon tools na wirtualny obraz płyty i alcocholem zrobie obraz. Zaczynam robić a tu "błąd sektora ####" i koniec robienia obrazu. A więc start na ECCRegen, biore skan i nic nie znalazło! Dodałem ten sector co był uszkodzony i wyskoczył błąd. Nie wiem co robić dalej więc napisałem.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na
pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na
!

- OldShatterhand
hm.. jak dla mnie MDS/pomocniczy/ jest walnięty, niestety cuemaker nie widzi pliku MDF /obraz/czyli plików alcohola, żeby zrobić drugi pomocniczy .cue, będziesz musiał spróbować zrobić konwert
http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=83 na .bin/.cue , jeżeli to nie pomoże (zatnie się) niestety będziesz musiał poszukać inny obraz,
trochę mnie zastanawia jak przeskanowałeś obraz ECCregenem, on też nie widzi plików alcohola, tak jak i CDmage, zresztą wiele programów nie widzi macierzystych plików alcohola, przez co gdy jest coś walnięte w nich, trudno wykonać coś innego niż konwert, aby móc cokolwiek próbować naprawiać.
pozdro.

trochę mnie zastanawia jak przeskanowałeś obraz ECCregenem, on też nie widzi plików alcohola, tak jak i CDmage, zresztą wiele programów nie widzi macierzystych plików alcohola, przez co gdy jest coś walnięte w nich, trudno wykonać coś innego niż konwert, aby móc cokolwiek próbować naprawiać.
pozdro.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.
Przekonwertowałem i nagrałem. Jest lepiej, bo właśnie zobaczyłem że musze mieć płyte CD najlepszych firm, czyli Verbatim albo Platinum, bo jak włączam to jest napis PlayStation2 i potem czarny obraz. Słysze że płyta sie rozkręca, ale zaraz potem sie uspokaja, a płyty CD w moim PS2 (może w innych też) znacznie słychać. Można będzie zamknąć.
PS. Sory że tak późno
PS. Sory że tak późno
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na
pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na
!