sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

MGS - uciążliwy problem

recenzje, solucje, kody, oraz wszelka pomoc w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Bartek120
-#

MGS - uciążliwy problem

Post autor: Bartek120 »

Witam! Niedawno zacząłem grać w grę Metal Gear Solid. Problem tyczy się głównie 2 płyty. Szukałem podobnych tematów, ale problem dotyczył uruchomienia. Ja mam coś podobnego. Otóż, gdy dochodzę do momentu zmiany płyty, wiem jak to zrobić. Lecz po uruchomieniu się płyty całkowicie tracę dźwięk w grze i nie mogę zapisać gry. Wystarczy, że dojdę do jakiegokolwiek przerywnika filmowego gra całkowicie się zawiesza i widzę tylko biały ekran. Mój emulator to: ePSX 1.6, płyty zapisane mam w formacie ISO. Proszę o szybką pomoc. ;-)

Awatar użytkownika
snakeshake
-#
Kontakt:

Post autor: snakeshake »

Zmień emulator na nowszy pozdrawiam ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Bartek120
-#

Tak też zrobiłem, zmieniłem emulator na 1.7.0, ale problem nie zniknął. Podczas zamiany płyty robię co koniecznie, jednak emulator w ogóle nie znajduje płyty i gra nie chce ruszyć dalej. Nie wiem, może to zależy teraz od konfiguracji.

kakao14
-#

Post autor: kakao14 »

hej też mam problem bo mam gram w metal i jestem przy zmianie płyty na 2cd i niewiem jak to zrobić?? gre mam na dysku a emulator mam epsxe 1.5.2 pliss o pomoc z góry wielkie THX

Awatar użytkownika
19kefir11
-#
Kontakt:

Post autor: 19kefir11 »

kakao14, Spróbuj w ten sposób gdy będzie chciał zmiany płyty. File--> change Disk--> ISO i wybierz 2 CD ;)

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Proponowałbym pierw zamontować obraz gry w Daemon Tools i uruchomić poprzez Run CDROM :arrow: http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3307 sprawdzony sposób. Zawsze działa jak należy.

Awatar użytkownika
19kefir11
-#
Kontakt:

Ale Drakson ePSXe nie wymaga zamontowanych obrazów, czyta je przecież z samych plików bin i innych :P

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

19kefir11, zgadza się. Jednak emulator nie najlepiej sobie radzi ze zmianą płyt, jeśli uruchamiasz obraz gry poprzez Run ISO a później zmieniasz obraz poprzez Change Disc\ Iso to, często uświadczysz czarny ekran. Dlatego obraz, montuje się w wirtualnym napędzie i zmiana z CD1 na CD2 itd. nie sprawia żadnego problemu i dalej możesz kontynuować zabawę. Zalecam granie poprzez montowanie obrazu, gdyż spotkałem się z grami, które uruchamiane za pomocą Run Iso, sprawiały różne problemy np. brak muzyki w tle, "zamarzanie" w czasie wczytywania itp. Montując obraz w DT i uruchamiając za pomocą Run CDROM, wszelkie problemy znikają ;)

Awatar użytkownika
19kefir11
-#
Kontakt:

Drakson, Albo jeszcze łatwiejszy sposób przynajmniej w większości gier. Zapisać przed zmianą płyty i uruchomić ponownie emu :P

Awatar użytkownika
Bartek120
-#

Niestety wciąż to samo. Przechodziłem grę na nowym EpsXie, pobrałem nowszą wersję oraz montowałem obraz w Daemon Toolsie. I dalej stoję w momencie, który wymieniłem w pierwszym poście.

kakao14
-#

Post autor: kakao14 »

to może pobierz inne metal gear solid

Awatar użytkownika
Bartek120
-#

Również wypróbowałem ten sposób przechodziłem grę na 2 różnych wersjach i wiecznie moja gra kończy się przy wymianie płyty. :-/

ODPOWIEDZ