MGS - uciążliwy problem
Moderator: Moderatorzy
MGS - uciążliwy problem
Witam! Niedawno zacząłem grać w grę Metal Gear Solid. Problem tyczy się głównie 2 płyty. Szukałem podobnych tematów, ale problem dotyczył uruchomienia. Ja mam coś podobnego. Otóż, gdy dochodzę do momentu zmiany płyty, wiem jak to zrobić. Lecz po uruchomieniu się płyty całkowicie tracę dźwięk w grze i nie mogę zapisać gry. Wystarczy, że dojdę do jakiegokolwiek przerywnika filmowego gra całkowicie się zawiesza i widzę tylko biały ekran. Mój emulator to: ePSX 1.6, płyty zapisane mam w formacie ISO. Proszę o szybką pomoc. 

- snakeshake
- Kontakt:
Proponowałbym pierw zamontować obraz gry w Daemon Tools i uruchomić poprzez Run CDROM
http://swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3307 sprawdzony sposób. Zawsze działa jak należy.

19kefir11, zgadza się. Jednak emulator nie najlepiej sobie radzi ze zmianą płyt, jeśli uruchamiasz obraz gry poprzez Run ISO a później zmieniasz obraz poprzez Change Disc\ Iso to, często uświadczysz czarny ekran. Dlatego obraz, montuje się w wirtualnym napędzie i zmiana z CD1 na CD2 itd. nie sprawia żadnego problemu i dalej możesz kontynuować zabawę. Zalecam granie poprzez montowanie obrazu, gdyż spotkałem się z grami, które uruchamiane za pomocą Run Iso, sprawiały różne problemy np. brak muzyki w tle, "zamarzanie" w czasie wczytywania itp. Montując obraz w DT i uruchamiając za pomocą Run CDROM, wszelkie problemy znikają